Foto: Hastkrafter.nu

Wishlist skräller i sista tävlingssäsongen

Förra tävlingsdagen så bjöd det sjuåriga stoet Wishlist på en fin skräll när hon och Victoria Björklund segrade i monté till 29 gånger pengarna. På tisdag går duon ut för sulky, vilket blir hästens sista sulkylopp i karriären då aveln väntar inför nästa säsong.
- Det var verkligen en välkomnande seger, säger Anette Flodman.


För andra gången i karriären så testade Wishlist på montén. Med en femte plats som tidigare resultat så blev oddset att gå upp till 29 gånger pengarna på det sjuåriga stoet, som till loppet hade lekstuga. Direkt när startbilen släppte så blev det ledning, där konkurrenterna aldrig var nära att komma ikapp.

- Hon tycker att det är kul med monté och jag tycker att hon visade bra form från förra sulkyloppet så jag är nog inte så förvånad, säger tränare Anette Flodman.

Med bara två tävlingsdagar kvar för säsongen på Visbytravet så var det en skön seger för stallet. Segern var den första för Wishlist sedan 2019 och med den knappa tiden så kan det varit en av de sista triumferna.

- Det var verkligen en välkomnande seger. Vi har hela tiden sagt att hon skulle tävla den här säsongen ut för att sedan bli fölmärr, så vi hoppades att hon skulle få ta en seger innan säsongens slut. Nu får hon falla med flaggan i topp. Ändå plockar hon pengar och har varit bra på banan hela säsongen, jag tycker även att hon har visat mer gnista i år än tidigare.

Som fyraåring så gjorde Wishlist en säsong på fastlandet hos Niclas Hammarström för att senare återvända till Visby till säsongen därefter. Hästen åkte då på en hovbensfraktur och det var först till hösten som femårssäsongen kunde dra igång.

Under säsongen som sjuåring har det blivit en del satsning i juniorchansen för Wishlist, där dottern i familjen, Clara Flodman, har behövt en häst att köra. Något som Wishlist har varit trygg inför.

- Hon har ju varit tänkt för Clara till juniorchansloppen under säsongen och där har hon fungerat bra. Sedan har det varit svårt när det inte finns tillräckligt med juniorlopp i den klassen. Vi får se hur vi kommer att göra inför nästa säsong när Wishlist inte kommer till start. Vi har öppnat upp för att skaffa en ny häst till nästa säsong som Clara ska få tävla med.

”Auto är väl egentligen hennes bästa startmoment”
Efter montésegern så gör Viktoria Björklund och Wishlist en ny start tillsammans. Den här gången är det med sulky inom lunchens huvudspel, där man öppnar upp för en sista show under säsongsavslutningens montélopp den 5:e november.

Wishlist (Lopp 3) har tagit montéloppet på ett bra sätt, hon känns jättepigg i träningen och är framåt hemma. Även om hon är väldigt framåt hemma så ser inte loppet på tisdag så lysande ut, sett till motståndet. Auto är väl egentligen hennes bästa startmoment så volt är ett litet minus, men vi gör vårt bästa på tisdag. Vi kommer satsa inför montén till nästa tävlingsdag.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad måndag 24 oktober 2022. info@visby.travsport.se