Kuskchampion 2022: Claes Sjöström

För tionde gången, varav sjunde året i rad, så står sig Claes Sjöström som Visbytravets champion. Trots en jämn säsongsinledning så gav han en stark avslutning av säsongen med 10 segrar under säsongens tre sista tävlingsdagar, där han avslutar säsongen som överlägsen champion med tio segrars marginal.


För 18 år sedan så tog Claes Sjöström sitt första kuskchampionat på Visbytravet. Efter årets säsong så kan Solvallakusken stoltsera med hela tio championatstitlar på Skrubbsovalen, varav årets titel är den sjunde i rad.

Även om säsongens championat var det jämnaste sedan 2016, där Claes körde in en femling för att ta sig förbi Thomas Jonsson, så blev det under året ändå en klar seger för championatet. Det blev en segermarginal med tio segrar, där Claes med en vinstsumma på 1 285 600:- körde till sig 26 segrar på 124 lopp.

- Det tycker jag är bra siffror. Jag tycker att det har känts som ännu ett bra och jämnt år där jag försöker hålla en stabil linje. Så här i efterhand så tycker jag inte att det är något speciellt som sticker ut från säsongen, det ska väl vara de fyra sista tävlingsdagarna där det gick lite extra bra med två dubbelsegrar och två dagar med fyra segrar.

Visbytravets trogna kuskchampion har även haft en bra säsong på fastlandet. Under 2022 har Claes slagit ett nytt segerrekord, där han i skrivandes stund står med 110 triumfer och placeras som landets 12:e segerrikaste kusk.

- Det känns såklart bra. Vi kämpar på medan siffrorna blir bättre och det gör att det blir roligare att jobba vidare. Vi får jobba på samma linje så får vi se om vi kan fortsätta plocka placeringar, målet är alltid att gå uppåt även om vi är medvetna på att det lika gärna kan gå neråt.

Stort grattis till Claes Sjöström som tar sitt tionde kuskchampionat! Martin Malmqvist slutar tvåa med 16 segrar, tre segrar före trean Petter Karlsson.

Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

 

Publicerad måndag 21 november 2022. info@visby.travsport.se