Terese känner en stigande stallform!

Visbyekipagen har visat sig starka på hemmaplan efter säsongens första två tävlingsdagar. Under förra tävlingsdagen fick publiken även ta del av ett spännande framtidskort genom Terese Ahrlings sjuåring Boundless. Trots ett tungt slutvarv, blev det en minst sagt mersmakande seger.
- Det här är en häst som vi tror en del på, säger Terese Ahrling.


Kvällstävlingarna är igång och med säsongens tredje tävlingsdag i sikte, så kan vi med ett stort självförtroende säga att ringrosten har släppt! Visbyekipagen har dominerat på hemmaplan under de två inledande tävlingsdagarna och leder kampen mot de gästande hästarna med 11-6.

En av säsongens elva hemmasegrar kommer från Boundless, som dessutom tog sin första seger när Visbytravet inledde säsongens kvällstävlingar. Trots en dödensresa på slutvarvet avgjorde sjuåringen loppet relativt enkelt på upploppet, där krafterna inte var helt slut.

- Han var inte så himla trött när han kom in efter loppet, han hade en del kvar. Det här är en häst som vi tror en del på. Han har mycket kapacitet i sig, men som Micke (Stjernström) sade i vinnarintervjun efter loppet så behöver han ha lite rutin innan vi kan börja testa honom ordentligt i loppen, säger hästens tränare Terese Ahrling.

Även om segern inte var någon större överraskning, från varken spelare eller tränarstall, så är det ändå mycket nerver från staketet innan starten går.

- Jo men det är nervöst, till och med mer nervöst än när de äldre hästarna tävlar. Just eftersom vi tror så mycket på hästen och han har ännu inte så mycket lopp i kroppen. Vad som helst kan hända ute på banan och vi har ännu ingen riktig koll på hur han tar loppen. Så här långt har det turligt nog bara varit positivt.

Stallet kommer dessutom med smygform inför lördagens tävlingar. Förutom Real Docs tidigare montéframgångar på fastlandet under vintern, så har stallets treåring, Esa, visat upp sig i sitt första provlopp under veckan.

- Treåriga Esa var med i projektet Till Start under fjolåret. Där sade de två tränarna att det här kunde bli en häst som kommer kunna springa in fina pengar om han får hålla sig fräsch. Det är polletten som ska trilla ner först och även om han visade sig vara lite stänkrädd i tisdagens provlopp, så känns han fin hemma. Han känns spännande inför framtiden.

”Det var längesen som han var så här fin i ett snabbjobb”
På lördag kör Visbytravet nya kvällstävlingar, som dessutom kryddas med V65-spel efter att Gävles V75-tävlingar har gått i mål. Terese Ahrling kommer med två hästar och känner att stallformen är på gång:

- Jo, men jag tycker att vi börjar att få lite form i stallet. Jag körde lördagens starthästar i snabbjobb under onsdagen och båda kändes toppenfina.

Boundless (Lopp 2) fick ett tråkigt utgångsläge med spår 8 på tillägg, vilket såklart kan ställa till en del. Han känns fortsatt fin i träningsjobben och skulle han få ett lopp där han får gå på i tid utan att bli allt för störd av andra hästar, så skulle han kunna segerstrida på nytt. Det finns fortfarande lite att testa med honom med gällande utrustning, men eftersom han bara har två lopp i kroppen så väntar vi med det. Vi ändrar inget förrän han har fått lite mer rutin.


Real Doc (Lopp 9) tyckte vi hade en bra form inför säsongspremiären, men var inte riktigt sig själv den tävlingsdagen. Han var snorig dagen efter och hade med stor sannolikhet något skit i kroppen i den starten. Han är på gång igen och det var längesen som han var så här fin i ett snabbjobb. Han har kunnat vara knepig från start så spår fyra känns inte som det bästa, men han har mognat till sig med åren och får en erfaren kusk i sulkyn. Nu var det ett tag han gick lopp för sulky så kanske att han tänder till med variationen. Jag tror absolut att han kan vara med i det främre ledet.

Text: Timmy Lundegård

Bild: Visbytravet

Publicerad torsdag 19 maj 2022. info@visby.travsport.se