Sten förvånas inte över Supershowen

Vi har bjudits på två stora ”Supershower” under de senaste tävlingsdagarna. Dagen efter den förra uppvisningen så hittades Super Nice i anmälningslistorna till Sweden Cup, dessvärre blev det ingen start och även om det inte heller blir någon start på hemmaplan på lördag så tog vi några ord med Sten O Jansson om kommande drabbningar.


I två tävlingsdagar i rad så har hemmapubliken bjudits på en riktig Supershow! Även om det blev en snöplig förlust i en duell mot Coin Perdu, så fick Super Nice hedrande ord av Erik Adielsson som imponerades av de båda hästarnas vinnarvilja. Förra tävlingsdagen blev det däremot en ”one man show” av hemmahjälten inför stående ovationer i regnet. Två prestationer som tränaren själv inte är lika förvånad över.

- Jag är faktiskt inte ett dugg förvånad över de två senaste prestationerna. Egentligen var han på rätt väg redan i årsdebuten på Gävle, då körde vi mest ett preparelopp och efter det har han kunnat visa upp den fina formen. Jag vet ju vilken grundkapacitet som han besitter så jag är som sagt inte förvånad över det som han har visat, säger Sten O Jansson.

Förutom starter i Frankrike för Björn Goop och några starter under 2020 för Jörgen Westholm, så har Super Nice haft stora halsproblem. Ifjol gjordes operationen men trots nya starter, så behövdes lopp i kroppen för att komma tillbaka.

- Han har haft halsproblem genom större delen av karriären så jag tror det satt en del i huvudet, därav att han inte tog ut sig i starterna efter operationen. Jag har haft honom den mesta av hans karriär och vi har ändrat rätt mycket för variationens skull och som det är nu så trivs han med livet och träningen. Sedan går han som bäst som det är nu med mycket näringsrikt gräs och grönt i hagen. Det är lite som min morsa har präntat in i mig, grönt är bra för en, säger Sten O som dagen efter förra veckans ”Supershow” anmälde till Sweden Cup.

- Normalt sett så vill jag inte starta så pass tätt, men både jag och ägarna tyckte att det vore en rolig grej att anmäla honom till Sweden Cup. Han har inga större poäng att komma med så vi var lite inne på att han inte skulle komma med, men det var som sagt en rolig grej.

- Vart han startar näst är inget bestämt. De flesta bra hästarna startar på nu under helgen och sedan kommer storloppen att avlösa varandra. Som det känns nu så känns Mantorps Gulddivision-lopp intressant men det finns även ett bra lopp på Visby veckan därefter. Men som sagt, inget är bestämt.

”Han har minst en växel till som inte utnyttjas”
När Sten O Jansson gästar hemmabanan på lördag så stannar däremot Super Nice hemma. Även om det inte låter som att publiken får återse någon ny ”Supershow”, så kan det bli ett roligt streck om allt går vägen.

Lefty Gun (Lopp 3) kom ner till oss i lördags, så inför helgens tävlingar vågar jag inte säga vart han står i formen. Jörgen Westholm som tränat honom under fjolåret tyckte att han skulle komma tillbaka till Visby under sommaren. Han gick bra för honom i början men har börjat bromsa till i loppen på sistone. Det är en kapabel häst som enligt Jörgen har minst en växel till som inte utnyttjas. Eftersom han har anlänt till oss med så pass kort tid till tävlingarna så har han mest fått vila upp sig. Normalt sett ska han sitta i ledningen men vi kommer försöka köra honom bakifrån idag och hoppas på att de gasar där framme. Han bör vara bra grundtränad och vi kommer sätta på skor.

Text och bild: Timmy Lundegård

Publicerad fredag 27 maj 2022. info@visby.travsport.se