Moa jublade högst under premiären!

Säsongen är äntligen igång! Premiärdagen bjöd på nio roliga lopp, där det sista loppet bjöd på det högsta vinnarjublet. Efter att Nidalee och Moa Jakobsson utropas som vinnare, hördes ett jubel från stallbacken av ren glädje från hästens ägare, Moa Hallin.
- Det finns nog inget bättre än att vinna travlopp!


Trots lite ringrost på sina ställen, så bjöd premiärdagen på ett soligt väder och nio riktigt roliga lopp. Vinnarglädje fanns det även gott om. Efter det sista loppet så utropades Nidalee till vinnare, efter ett lopp med tre hästar på mållinjen, vilket gav tävlingsdagens största segerjubel från ägarkretsen på stallbacken.

- Den kom väldigt spontant. Det bara kommer när man blir så glad och det finns nog inget bättre än att vinna travlopp, säger Nidalees ägare Moa Hallin.

- Att hon vann var väldigt kul men också väldigt förvånande. Jag hoppades mest att hon skulle hålla sig i trav och ta en peng, så att hon skulle vinna var inget som jag hade trott på förhand så det var skitkul.

Även om segern inte var att räkna med på förhand, så berättar Moa att det var en behövande seger. Under vinterträningen var duon med om en olycka som gjort att ägarens trygghet, inte var den samma som tidigare.

- Det är lite oklart med vad som hände, men Nidalee blev förmodligen rädd för något när vi var ute och körde och började slå. I samband med att hon slog så hamnade tömmen dessutom under ena benet, så då fanns det inte så mycket att göra förutom att slänga sig ur vagnen. Turligt nog så hittade vi hästen på en gård en bit bort och jag klarade mig med några skrapsår, men man bli ändå skärrad när något sånt här händer. Hon är annars en jättetrevlig häst och jag tror mest att det var en tillfällighet.

- Jag tror att jag var i vagn igen först efter två veckor. Sandra Stuxberg hjälpte till med körningen efteråt och var med mig i rockard ett tag för att jag skulle få tillbaka tryggheten. Så nog har hon fått gå tungt nu under vintern, haha.

Under torsdagens kvällstävlingar selar den tidigare ponnykusken ut Nidalee för ny start. Den här gången går de ut i första loppet istället för sista och skulle andra raka segern komma, så utlovas ett nytt jubel.

- Skulle hon vinna igen, mot tuffare motstånd, då blir det nog en ännu större glädje än senast!

”Hon har fått som ett annat psyke”
På torsdag selar Moa Hallin ut sin egenägda Nidalee till en ny start på hemmaplan. Moa Jakobsson sitter åter i sulkyn, där man denna gång startar auto istället för volt.

Nidalee (Lopp 1) visade senast att hon kan överraska. Hon har fått lite ny träning under vintern med både körning, ridning och tömkörning och jag tycker att hon har gått bra på den variationen. Jag tycker att hon har gått från att vara lite småsned till att bli väldigt rak i stilen, där hon även springer rakare i loppen. Hon har fått som ett annat psyke. Inför torsdag så hoppas jag på att hon får tuffa på i bra ytterspår. Det är ingen häst som man backar sig sist med, snarare att man ska vara på henne redan från början. Hon kämpar ända in i mål och vi fortsätter med Moa (Jakobsson) som kusk, hon är kylig och känner hästen väl. Hon kan mycket väl överraska igen men personligen är jag nöjd om hon bara tar sig runt och får en peng.

Publicerad onsdag 4 maj 2022. info@visby.travsport.se