Foto: Hastkrafter.nu

Blir det en ny segergest för Johan?

Förra tävlingsdagen så blev det en säker seger för Rocky Rauk. Även om hästens tränare, Johan Franzén, inte själv satt i sulkyn, så bjöd han publiken på en vinnargest från fältets näst sista position. På torsdag kommer Johan själv att sitta upp bakom stallets färska vinnare.


Efter en segerlös säsong under fjolåret, så inledde Rocky Rauk årets säsong som först över mållinjen på Mantorp! Segerglädjen blev däremot kortvarig då ekipaget diskades efter en träningssituation.

Istället skulle det dröja, nästan exakt på datumet, tre månader till innan segern kom. Trots ett tillägg på kort distans så gav körande Micael Stjernström den gotländska hästen en fin smygresa, där segern var säkrad in mot upploppet. En efterlängtad seger för tränare Johan Franzén.

- Jo men det kan man väl säga att det var. Senast så slapp han att möta alla de bra hästarna som Super Nice, Amarcord L.G. och Jonssons gäng, så det var såklart en fördel. I de tidigare starterna har jag också varit med och kört från början vilket nog har blivit för hårt. Senast fick han istället ett smyglopp där han kunde spara sig och ha krutet kvar över upploppet, säger Johan Franzén som tränar Rocky Rauk.

Tränaren stod däremot inte och njöt av segern vid staketet. Längre bak i samma lopp satt Johan upp bakom Singha Rauk, som fick ett sämre lopp och slutade nästsist i mål som instängd. Eftersom stallet ändå fick med sig en seger så kom vinnargesten inför målgången, men inte av segerkusken utan från kusken som gjorde upp om sista platsen.

- Ja men visst är man bra dum va? Jag glömmer ju bort att köra min egen häst, haha. Nä men skämt åsido, man är en glad skit helt enkelt. Sen är det klart att det är lite bonus om man showar lite men när segern kommer så blir man ju bara glad, säger Johan som trots uppmärksamheten på Rocky Rauk även hade ögon på sin egen styrning.

- Även om man har flera hästar i ett lopp så har man såklart främst koll på sin egna styrning. Ändå försöker man hålla lite småkoll på hur den andra som är lite längre fram tar sig igenom loppet, om han går ut när han ska och sådant.

På torsdag kommer Johan att själv sätta sig i sulkyn bakom sin färska vinnare. Som kusk brukar det komma minst en seger varje år och kanske blir det just i veckan?

- Vi har ett bra smygläge men vi möter bra hästar, ändå så hoppas vi att det snart blir en seger.

”Ett passande smygläge med bakspår på start”
Det är en riktig sommardag som väntar på Visbytravet under torsdagen. Grillbuffé, SM och enligt väderleksprognoserna spås en värmande sol. Johan Franzén kommer till start och ger en kortare rapport inför loppet.

Rocky Rauk (Lopp 6) känns fortsatt fin. Han är i en konstig klass, där det antingen blir lopp mot tuffa konkurrenter eller ett läge från flera tillägg. Ett tillägg är väl en sak men med dubbla så börjar det bli tungt. Till på torsdag så fick vi ett passande smygläge med bakspår på start där vi slipper de absolut tuffaste konkurrenterna. Skulle det bli lite överpace där framme så tror jag att vi kan vara med längre fram.


Text: Timmy Lundegård
Foto: Hastkrafter.nu

Publicerad tisdag 28 juni 2022. info@visby.travsport.se