Emma närmar sig miljonen

Vid årsskiftet tog en av Visbytravets återkommande gäster, Emma E Johansson, ut proffstränarlicensen. Året som proffs började framgångsrikt med flera framskjutna placeringar till stallets hästägare och trots att året ännu inte är slut så närmar sig stallet sitt första delmål: En miljon kronor.


Den i år 28-åriga Kalmartränaren, Emma E Johansson, är ett bekant namn i Visbytravets startlistor. Hon är ofta på plats under säsongens tävlingar och anlitar oftast Visbykusken Martin Malmqvist inför loppen, även på fastlandet.

Årets säsong för Emma är den första med proffslicens och även om året ännu har fyra och en halv månader kvar, så närmar sig stallet sin första miljon.

- Det känns roligt att få nå miljonen. Jag är en person som aldrig har fått något gratis och som har fått jobbat mig till framgångarna så det känns bra att få lyckas. Inför kommande säsonger så kommer jag att ha några högre mål och mer press på mig själv, men att nå miljonen är ett av delmålen så det är roligt att kunna nå det efter första året, säger Emma.

Trots de ökade framgångarna så har formen varit svajig under säsongen. Den sista dagen som b-tränare så kom stallets, kanske största, prischeck på 100 000:-. Trots fina placeringar därefter så har stallet märkt av en trend av oflyt under de senaste månaderna.

- Det känns som att vi har haft stolpe ut ett tag nu. Hästarna har gått bra men vi har inte riktigt haft flytet som i början av året, som i mars där vi fick med oss tre segrar på två dagar. Då gick det fantastiskt bra, just nu har det inte stämt helt hundra med flytet och det känns lite upp och ner.

- Ändå känns det som att vissa hästar i stallet har tagit ett kliv uppåt. Hästarna som har varit med på V75 är hästar som var med oss under förra säsongen, hästar som har utvecklats och byggt upp hårdhet.

 

Debutåret som proffs har, trots formsvackan, rullat på för Kalmarstallet. Med hästar på V75 och fem hästar med över 1 000 startpoäng på träningslistan, så har uppmärksamheten varit högre än någonsin.

- Den enda skillnaden från tidigare som b-tränare är väl just att stallet har fått mer reklam och att jag har fått mer plats i media. Mina hästar är mer betrodda än tidigare även om formen har varit snarlik. Det känns som att det ligger lite i licensen, men det kan lika gärna vara att folk tycker att hästarna sticker ut.

”Jag hoppas att han kan vara med långt fram”
Efter starter i både Lindesberg och Eskilstuna så kommer Emma E Johansson även att gästa Visby under veckan. Tre hästar finns med i hästbussen, där två av dem låter som tidiga segerbud.

- Jag kan inte välja mellan Apollo Rek och Endgame, jag tycker att båda har toppchans.

Apollo Rek (Lopp 1, juniorchans) kom till mig i början av året och har utvecklats bra, där jag tror att det kan finnas mer att hämta. På torsdag tror jag att han kommer att göra det bra. Han är snabb ut, startar på favoritdistansen, har ett perfekt läge och kommer att gå med jänkarvagn. Jag tror att han kan sluta riktigt långt fram.


Endgame (Lopp 3) är en jättefin treåring som det fortfarande finns lite utveckling i. Han har fått starta sig igång och har visat en bra inställning, han är både stark och rejäl. Starten på torsdag är första gången bakom bilen och även om det är en klok och förnuftig häst så kommer vi att testa honom med en bilprovstart. Han är ingen raket i volt men jag hoppas att han kan vara med långt fram från start direkt. Vi kommer att sätta på ett open eye-huvudlag för första gången.

I Am Timmie (Lopp 9) är jättefin och rejäl även om han kan vara lite förvirrad, det var så han uppträdde i sin debut på Vaggeryd. Efter debuten så körde vi ett provlopp där han verkade bättre, men han måste visa något innan jag kan tro på seger. Han har fin styrka men jag vet inte riktigt vart jag har honom. Han är främst med för att lära. Vi kommer att sätta på ett öppet huvudlag till den här starten.

Text: Timmy Lundegård
Bild: Hastkrafter.nu

Publicerad onsdag 20 juli 2022. info@visby.travsport.se