Jonatan Östlund - den travtränande fotografen!

Jag smyger mig in i Per Hassborgs stall och träffar den nyblivne B-tränaren Jonatan Östlund. Här har han hästen Bear my Name uppstallad.


Så vem är Jonatan?

Jo, han är en travintresserad kille som började på travskolan 2017 på Visbytravet, därefter träffade han sin sambo Clara Hassborg och då blev det ännu mer trav! Hästar har dock funnits i Jonatans liv sedan han var barn - då det fanns släktingar med hästar där Jonatan gärna hälsade på.

Jonatan jobbar på Payex som Processowner vilket är ett mycket flexibelt arbete som gör att han har möjlighet att träna travhästar på dagtid hos Per Hassborg. Jonatan brukar även fotografera på Visbytravets tävlingsdagar. 

För Jonatan är träningen det roligaste men han säger att det finns absolut en möjlighet att det blir körlicens i framtiden.

- Drömmen är ju att  ha en egen hästgård och ett par starthästar. Även avel känns intressant säger Jonatan.

Jonatans förebilder inom travet är de yngre tränarna som är mer öppna med sin träningsfilosofi såsom Oskar Kylin Blom, Daniel Wäjersten och Emilia Leo.

Jonatans mål för 2022 med Bear my Name är att kriga i Breddloppen. Han berättar att Bear my Name är en perfekt läromästare och att han hoppas kunna träna upp Bear my Name så att han blir motiverad att tävla igen, Bear my Name har nämligen varit lite trött på tävlandet ett tag.

För bådas del är resultaten inte så viktiga utan att de får träna ihop och ha roligt. Det låter fantastiskt.

Stort Lycka till i din travkarriär, ditt första året som B-tränare!

 

Text och bild: Johanna Nordenankar Licensansvarig Visbytravet

Publicerad fredag 18 februari 2022. info@visby.travsport.se