Välkommen hem Anna-Karin!

Efter 21 år som Solvallatränare så har Anna-Karin Rundqvist återvänt till Gotland! Flytten från fastlandet är i princip klar, med några små detaljer som undantag. Självklart välkomnar vi Rundqvist-stallet till Visbytravet och i samband med flytten så gjorde vi en snabbcheck med återkommande Anna-Karin!


Förra veckan blev det klart! Anna-Karin Rundqvist flyttar sin verksamhet och licens till Visbytravet. Flytten är sedan ett tag tillbaka påbörjad men även om det tar sin tid att återvända, så är Anna-Karin nöjd med beslutet att bosätta sig på Gotland.

- Det är helt underbart på alla sätt. Vi lånar just nu ett hus i Visby där vi har det lugnt och mysigt, samtidigt som vi och hästarna trivs i nya stallet så det känns helt perfekt. Det känns nästan ännu bättre nu än vad det gjorde för 21 år sedan när jag bodde här senast. Alla har varit vänliga och gulliga, vi har verkligen känt oss välkomna.

Med i flytten har stallet med sig fyra hästar som är uppstallade på Visbytravets stallbacke. Även ett fölsto kommer att transporteras till ön i en av de många vändorna som görs på Gotlandsfärjan.

- Det är och har varit många vändor med flytten. Det har varit många båtturer så nu vet jag hur båten ser ut, haha.

Under årets sista dagar kommer Anna-Karin att tävla vidare med sin A-licens, men efter nyår kommer detta att ändras. I samband med årsskiftet kommer Anna-Karin att byta till B-licens samtidigt som andra livsplaner planeras.

- För min del så finns det ingen riktig anledning att vara A-tränare längre. Jag har en häst i träning och äger resterande själv, samtidigt som jag inte har tänkt mig någon större satsning på verksamheten. Hästar kommer jag alltid att ha, det är svårt att låta bli. Jag kommer istället att ha dem mer på hobbynivå, samtidigt som jag tänker plugga till annat.

Debuten som Visbytränare gjordes i fredags på Solvalla, där man gick från hemmatränare till gäst. Att Anna-Karin sedan en vecka tillbaka står som Visbylicensierad ser hon bara som en positiv förändring.

- Det kändes otroligt bra att stå med Visbylicensen!

Välkommen till Visbytravet Anna-Karin! Vi ser fram emot en säsong med dig och stallet hos oss!

Publicerad torsdag 22 december 2022. info@visby.travsport.se