Timmy Hellgren gör kuskdebut

Under våren hittades flera nya namn i provloppen. Ett av de namnen, Timmy Hellgren, klarade samtliga av sina provlopp och kommer på lördag att göra sin kuskdebut när Visbytravet kör sin säsongspremiär. I lördagens sjätte lopp sitter han upp bakom sambon, Sandra Stuxbergs, Assumetoberich.
- I slutändan är väl huvudförväntningen att som kusk få ett lopp i kroppen.


Flera nya kusknamn har gästat provloppens startlistor under våren. Ett av de namnen är Timmy Hellgren, som efter ett fläckfritt facit i provloppen, kunde hämta ut en färsk kusklicens inför Visbytravets säsongspremiär. Med bara dagar till säsongens första tävlingsdag, så laddas det för fullt hos den 32-åriga kuskdebutanten.

- Jo, men jag känner mig laddad. Jag har ändå lite pirr i magen, men det ska nog gå bra. Jag kommer försöka ta det lite lugnt i loppets inledning, målet är att hitta ett bra spår och sedan komma ut på upploppet. I slutändan är väl huvudförväntningen att som kusk få ett lopp i kroppen, det är inte bara hästarna som behöver loppen, säger Timmy.

Till loppet lånar han den rutinerade tioåringen Assumetoberich, en häst som Timmy har kört vid flera provlopp under våren. Kusken beskriver hästen som säker, men även om det är sambon Sandra Stuxberg som ligger bakom träningen, så ligger hon inte bakom kusklicensen.

- Det var faktiskt inte Sandra som ligger bakom licensen. Om något så har hon varit emot att jag ska ta kusklicens. Hon tycker mest att det är pinsamt att jag ska riskera att göra bort mig inför alla på banan. Jag som tidigare inte har varit så insatt i hästar, tycker mest att det skulle kännas kul att ha en kusklicens. Om vi nu ändå försöker satsa på vår hästgård tänker jag att man behöver lära sig att köra på tävlingsnivå. Skulle det dessutom gå bra så kan man ju gå all-in på det, haha.

- Jag vet själv att man måste köra mycket för att lära sig och även om jag har kört mycket provlopp, så blir det helt annorlunda när man kommer ut till loppen. Jag har ändå lite vinnarskalle och jag känner att det ska bli kul på lördag.

”Sett till kapaciteten ska han kunna sluta bland de fem främsta”
På lördag gästar Stall Stuxberg/Hellgren, säsongspremiären med en duo i transporten. Timmy Hellgren kör själv Assumetoberich i det sjätte loppet, men kommenterar stallets båda chanser:

Assumetoberich (Lopp 6) har tränat bra under vintern och har fått gå flera provlopp med mig. Det är en klok häst som känns fin inför premiären. Jag vågar väl inte säga för mycket om chanserna, vi får först se om kusken sköter sig, haha. Skämt åsido, sett till kapaciteten ska han absolut kunna sluta bland de fem främsta, kanske till och med de tre främsta med lite klaff.

Knaborgs Ivar (Lopp 7) är en jättefin häst som gör debut för oss. Han har startat en gång på fastlandet, där det blev galopp. Det är en fin häst som har gjort det bra i banjobben under vintern och jag tror att han kan vara stark där framme, på lördag. Han är ändå lite bekväm av sig och söker främst formen inför de kommande loppen och behöver något lopp i kroppen. Han kan vara lite bakrädd, men sköter han sig så tror jag ändå att han kan sluta på en platsplacering.

Text: Timmy Lundegård

 

Publicerad torsdag 21 april 2022. info@visby.travsport.se