Från Hoppning till trav - Hanna gillar fart och fläkt!

Hanna Ahlsten är ny B-tränare på Visbytravet 2022 och håller även på att ta körlicens.


Jag hälsar på i Hannas stall där hon har ett halvblod och travaren Luscious Lloyd (e.Maharajah). Hanna Bor i Lokrume med sin sambo och dotter men är född och uppvuxen på södra Gotland, närmare bestämt Alva.

Hanna har alltid varit hästintresserad. Först var det ridskola sedan full fart på egna ponnyn för att sedan gå vidare till hoppning på hög nivå. Hanna satsade hårt på hoppning och har tävlat upp till 130 klasser och jobbat för landslagstränaren i hoppning Sylve Söderstrand. Där fick hon träna många olika hästar och även resa på tävlingar till bland annat Norge och Italien.

Innan hon flyttade hem till Gotland utbildade hon sig till lantmästare i Skåne.

Men hur blev det trav för Hanna? 

- Jag hängde med en vän ut för några år sedan för att testa köra travhäst och har sedan var jag fast! Jag tycker det är väldigt roligt att träna, planera och sätta upp mål samt tävla. Jag använder mig mycket från ridsporten och varierar körningen med ridning och arbete från marken då man kan komma åt hästen på ett annat sätt och få den mer lösgjord. Ska bli spännande att säsongen snart drar igång. Finns många förebilder inom travet, extra kul är det inom travet att man gärna delar med sig om sin träningsfilosof.

- Om fem år hoppas jag kunna ha fler hästar i träning berättar Hanna. Jag gillar unghästar och det vore kul att få vara med från början. Drömmen är ju såklart att få jobba med hästar på heltid.

 

Tusen tack för pratstunden Hanna och stort lycka till i travkarriären.

Text och bild: Johanna Nordenankar, Licensansvarig Visbytravet

Publicerad måndag 4 april 2022. info@visby.travsport.se