Fyra frågor till fyra aktiva: Tjelvar Andersson!

Vad tycker Tjelvar Andersson, Johan Wiman, Henrik Hoffman och Göran Hedrén om årets travsäsong på Visbytravet? Inför tisdagens säsongsavslutning så tog vi kontakt med fyra aktiva och ställde samma fyra frågor om säsongen och kommande vinter.


På tisdag kör Visbytravets sista tävlingsdag för säsongen 2021. Det har varit en händelserik säsong med imponerade vinnare, goda väderförhållanden och återkommande publik. Inför säsongsavslutningen ställde vi istället frågan: Hur har Visbystallen sett på deras säsong? Vi tog kontakt med fyra Visbystall och hörde efter.

Tjelvar Andersson kommer från två raka kanonsäsonger men har under 2021, startat mindre än vanligt. Med 2 segrar på 18 starter så håller sig segerprocenten på 11%, samma nivå som tidigare säsonger.

Vad tycker du om stallets säsong på Visbytravet?
- Jag tycker att säsongen började bra med Rasmus Raz som vann direkt i första hemmastarten. Efter segern så drog han däremot på sig en skada som har varat ett tag. Eftersom han har varit lite av stallets flaggskepp och står skadad, så har det blivit att vi inte tävlat så mycket. Även om säsongen började bra, så kan jag ändå inte säga att det har varit en så pass bra säsong som vi från början hoppades på. De som startar nu känns ändå som att de är på väg upp, så det känns ändå bra.


Är det något som har stuckit ut under säsongen?
- Eftersom vi inte har startat så mycket i år, så tycker jag faktiskt inte att det är något större som har stuckit ut under säsongen. Möjligtvis unghästarna som går framåt i träningen.


Blir det några starter på fastlandet i vinter eller satsar ni på vinterträning?
- Vi kommer nog främst att fortsätta med våra unghästar. Skulle Red Red Raz däremot fortsätta att vara bra i montén, så blir det nog att vi reser över med honom. Vi har upptäckt att vi inte ska starta honom tätt, utan istället låta honom vara glad och springa på glädjen.


Har stallet någon vinnare inför tisdagens säsongsavslutning?
- Jag tycker faktiskt att Raswill Raz (Lopp 9) ska ha en bra chans på förhand. Sedan vet man aldrig hur loppen blir körda, men av mina två så tycker jag att det är han som är den bästa chansen.

 

Publicerad måndag 25 oktober 2021. info@visby.travsport.se