Inget är omöjligt i hans värld, allkonstnären Nils Östanbo!

Ni har säkert sätt honom i antingen Startbilen, vattenbilen, traktorn eller som startpersonal på tävlingsdagar? men vem är allkonstnären Nils Östanbo?


Nils är en 24 årig kille som hamnade på Visbytravet genom Gotlands Travskola, dess förinnan hade han provat på ridning en sväng, men travet finns naturligt också genom släktbanden. Farfar är välkända Verner Nilsson och farfarsbror legendaren och flerfaldiga banchampion Otto Nilsson! Ni som kan släkthistorien så blir ju då Nils A-kusin med Johan Nilsson som har och har haft stora framgångar med bland annat Lucifer Lane. Även William Ekberg (Nyligen Stig H Johansson stipendiat) tillhör släkten. Ja ni fattar, travet finns där helt naturligt.

Lägg därtill att mamma Carina driver ett ponnystall på skrubbs så är cirkeln sluten.

Nils är nyfiken av naturen och det finns inget som är omöjligt i hans värld. Han växte upp med en medfödd skada som heter Dysmeli, läs mer här. Med Nils inställning till livet har detta inte begränsat honom, trots cirka 30 operationer och långa sjukhusvistelser genom åren så finns hungern och glimten i ögat alltid där, det är respekt!

Gällande nyfikenheten som alltid funnits där så började han hänga med Roger Hassborg och sko hästar tidigt, sedan fick han syn på Ronny ”Ösa” Öström som byggde på backen och hakade på där, och när väl den stora banomläggningen skulle ske påsken 2015 så hade anläggningsgänget fått upp ögonen för Nils och han blev en naturlig del av gänget.

Han är till vardags arbetsledare på BRS Networks där han jobbar mestadels på fastlandet, gräver och schaktar Fiber och räknar på jobb med mera.

”Jag jobbar ca 10 dagar i sträck, och har lite svårt att vara ledig när jag väl skall vara det, och då hjälper jag gärna anläggningsgänget med diverse sysslor på och runt banan, jag gillar nya projekt som rullar igång, såsom den nya banbelysningen och det nya ljudet som kommer igång till nästa säsong. Förändring är kul och utvecklande”.

Så länge jag tycker det är roligt och givande kommer jag att fortsätta att finnas med i såväl funktionärs som anläggningsgänget, avslutar Nils. Och det är vi på Visbytravet mycket glada och tacksamma för!

5 snabba

  1. Hip Hop eller Schlager? - Schlager
  2. Vatten eller Öl? - Öl
  3. Röd eller Blå? - Blå
  4. Laget eller Jaget? - Laget
  5. Ponny eller Varmblod? - Varmblod

Publicerad tisdag 19 oktober 2021. info@visby.travsport.se