Fyra frågor till fyra aktiva: Henrik Hoffman!

Vad tycker Henrik Hoffman Johan Wiman, Tjelvar Andersson och Göran Hedrén om årets travsäsong på Visbytravet? Inför tisdagens säsongsavslutning så tog vi kontakt med de fyra aktiva och ställde samma fyra frågor om säsongen och kommande vinter.


På tisdag kör Visbytravets sista tävlingsdag för säsongen 2021. Det har varit en händelserik säsong med imponerade vinnare, goda väderförhållanden och återkommande publik. Inför säsongsavslutningen ställde vi istället frågan: Hur har Visbystallen sett på deras säsong? Vi tog kontakt med fyra Visbystall och hörde efter.

För tredje året i rad så har Henrik Hoffman passerat miljonen som tränare. Teamet i stallet har även jobbat sig till ett nytt segerrekord med 25 segrar på 169 starter inför tisdag.

Vad tycker du om stallets säsong på Visbytravet?
- Jag tycker att vi har haft en strålande säsong! Vi har haft en jämn och bra formkurva på stallets hästar, vilket är en svår konst att få till. Att vi har en längre travsäsong nu, tycker jag underlättar. Förut när säsongen bara var någon månad så var det lätt att starta för mycket och slita ut hästarna på kort tid. Hästarna känns gladare och fräschare nu.


Är det något som har stuckit ut under säsongen?
- Vi är framförallt nöjda med den jämna nivån i stallet under säsongen och det är väl det som känns mest positivt. Annars i hästväg är det nog Stojweiler One som har fått med sig sex segrar under sommaren, det är ingen lätt bedrift. För mig personligen så fick jag ta min första fyrling som tränare under sommaren, det var roligt.

- Jag kan också säga att jag är rätt stolt över att vi lyckats kvala in fyra treåringar till tisdagens treåringsfinal. Majoriteten av treåringarna är hästar som jag har haft sedan debutstarterna, så att lyckas kvala in dem till finalen är jätteroligt.


Blir det några starter på fastlandet i vinter eller satsar ni på vinterträning?
- Nu på förhand så vet jag inte vilka som blir kvar på ön. Som stallet ser ut nu så kommer jag absolut att åka över och testa vingarna på fastlandet. Amarcord L.G. visade hög klass i gotlandsdebuten och skulle vara intressant att testa på rikstoton om formen håller sig. Även Bank Blow och Stojweiler One skulle jag vilja testa i hårdare gäng än det som de har mött hittills. Först får vi däremot se vilka som blir kvar i stallet.


Har stallet någon vinnare inför tisdagens säsongsavslutning?
- Det ser väldigt bra ut på förhand hos flertalet av stallets hästar. Både Amarcord L.G. (Lopp 4) och Bank Blow (Lopp 8) som vi precis pratade om, ser båda ut att ha bra förutsättningar. Det såg också bra ut för Bottnas Gambler (Lopp 7) som fick spår två bakom bilen. Det är inga nyheter att de tre har gått bra mot slutet och kommer med form, det ser bra ut på förhand. Det vore häftigt att få avsluta säsongen stort med en trippel, men samtidigt måste man tänka på att loppen ibland inte alltid blir som man tänkt sig.

 

Publicerad måndag 25 oktober 2021. info@visby.travsport.se