Foto: Jonatan Östlund

Montéchampion 2021: Sofia Adolfsson

Elitryttaren Sofia Adolfsson fick sig en fin överraskning efter sin seger med M.T.Oliver Twist under säsongsavslutningen. Inför segerintervjun visste inte Örebroryttarinnan att hon säkrat Monté championatet, vilket såklart skapade mer glädje när informationen kom fram.


Precis som tidigare år, så avgjordes montéchampionatet under Visbytravets sista tävlingsdag. Under säsongens sista tävlingsdag lyckades Örebroryttarinnan Sofia Adolfsson rida hem Visbytravets sista montélopp för året, vilket även säkrade championatet.

Vid vinnarintervjun så var det däremot en del förvirringar hos championryttaren. Först efter ett tag efter att resultatet ropats ut förstod Sofia att championatet var säkrat.

 

- Från början så visste jag inte om att jag var champion. Jag visste om att det fanns en montéliga som skulle avgöras, men för att vinna den så trodde jag att man var tvungen att vara medlem i en aktuell klubb eller liknande. Jag visste inte om att det fanns något separat championat som vilken ryttare som helst kunde vinna, så det kom som en positiv överraskning, säger Sofia som ser positivt med ett nytt championat.


- Jag ser det om en positiv grej, att få med mig ett championat var inget som jag hade i tankarna på förhand. Samtidigt är det såklart jättetrevligt att få uppmärksammas på det här sättet. Jag har ofta haft framgångar när jag kommer över och tävlar på Visbytravet, så det är kul att de resultaten uppmärksammas.

Av de fyra loppen som Sofia red på Visbytravet under året, kommer två av de tre segrarna från en annan Örebroprofil. Hans Karlsson-tränade M.T.Oliver Twist gjorde montédebut i våras och har ett fint facit så här långt, med en tredje plats som sämst.

 

- Han har en väldigt fin aktion som gör honom till en bra montéhäst, medan han samtidigt är stark och har fin kapacitet. Det är en rolig häst att få rida och han har gjort det bra under hela säsongen. Hans som tränar hästen brukar satsa på att åka över till Visby och jag gillar att åka över när tillfället ges. Får vi båda vara friska inför nästa säsong så är jag övertygad om att vi kommer tillbaka 2022.

Sofia är en väletablerad montéryttare i Sverige, som än idag håller rekordet för antalet montésegrar under ett och samma år (61 segrar som togs 2018). Som elitryttare gästar hon ständigt andra banor och berättar att Visbytravet ofta bjuder på fartfyllda lopp.

- Det brukar alltid vara riviga lopp på Visby, många rider tufft inledningsvis och det tycker jag är roligt. Många av ryttarna är vanligtvis inte heller några som man brukar möta på fastlandet, vilket är trevligt.

Publicerad tisdag 30 november 2021. info@visby.travsport.se