Kuskchampion, B- och K-licens: Martin Malmqvist

Ifjol hade Martin Malmqvist ett sabbatsår från tävlingsbanan. Comebacken gjordes i samband med årets säsongspremiär på Visbytravet och när säsongen var slut, hade Martin kört in sju segrar vilket gav honom sitt andra kuskchampionat för B- och K-licensierade.


Trots ett år utanför tävlingsbanan så visar Martin Malmqvist att körhänderna fortfarande är i full funktion! Efter 73 starter på Visbytravet slutade sju av dessa med seger, samma antal segrar som Kalmarkusken Dan Ottosson.

Martin fick däremot med sig fler andra platser under säsongen, vilket säkrar den svartgula kuskens andra kuskchampionat för B- och K-licensierade.

- Lite förvånad måste jag medge att jag är i efterhand. Med tanke på att jag missade runt sex tävlingsdagar på grund av avstängning, så är det absolut positivt att stå som segerrikast. Jag är överlag väldigt nöjd med säsongen, det började trögt men avslutade istället bra.

Efter comebacken, den 17:e april, så skulle det dröja innan den första segern skulle köras in. Vinsten kom så småningom med Mårten Olsson-tränade Escape Girl G.G., nära två månader efter säsongspremiären.

- Man vinner inte på kommando men samtidigt tycker jag att segern borde ha kommit tidigare. Det märktes ändå att det kostade en del att ha varit borta, ändå tycker jag att det kändes okej redan efter några lopp. Jag har absolut tyckt att det har varit värt att göra comeback!

Trots ett års frånvaro så hittades Martin som kusk hos flera tränare. Som kusk blev det runt fyra-fem lopp per tävlingsdag, där han har hittats bakom många intressanta hästar.

- För att nämna någon så har det varit roligt att få köra Isac B.M.W. för Sten O Jansson. En häst som jag kört tre gånger under året och vunnit alla loppen med. Jag har aldrig kört en sådan häst som vinner alla starter och framförallt inte på det sättet som den har vunnit på, så det är såklart speciellt. Samtidigt har jag kört många roliga lopp under säsongen med blandade resultat, så att bara peka ut någon enstaka till blir svårt, berättar Martin som trots ett års frånvaro är här för att stanna.

- Nu finns det ingen anledning för något sabbatsår. Jag hade olika anledningar till att jag inte körde lopp ifjol, men det känns helt annat nu. Samtidigt längtar jag redan nu inför nästa hemmasäsong. Både Mårten Olsson och Sten O har några unghästar i stallet som tränas på och verkar lovande inför kommande säsong. Fram till dess så kommer jag att köra lite åt Emma E Johansson, jag kommer väl att åka över till fastlandet en gång i veckan och hjälpa till med hennes hästar.

Publicerad tisdag 23 november 2021. info@visby.travsport.se