Segerrikaste B-tränade häst 2021: Marjons Sleipner

En V86-seger och två raka avslutningssegrar blev hemmafacit för Marjons Sleipner som är årets segerrikaste B-tränade häst på Visbytravet. Bland säsongens nio starter var man bara utanför pallplaceringarna vid dubbla tillfällen, där man nu laddar för V75.


Marjons Sleipner är en av hemmahästarna som har haft en härlig säsong på Visbytravet. Tävlingssäsongen började redan när fjolårets hemmasäsong var i mål, trots detta blev det en segerrik säsong där den femåriga hingsten bara placerat sig utanför prispallen vid två tillfällen.

- Jag är faktiskt inte jätteförvånad över den segerrika säsongen. Han har varit bra genom hela sin karriär och har hela tiden gjort bra lopp sedan han var fyra år, säger tränare Åsa Yttergren som har fått ta del av fina prestationer från utvändiga lägen.

- Hans akilleshäl ligger i starten. Eftersom han inte är så startsnabb så missar han en del från början och får tåga på i spåren. Han lever däremot på sin styrka och här på Visby är det bara ett fåtal som är starkare i loppen, jämfört med fastlandet.

En av de tre segrarna kom under säsongens huvudtävlingar, Visby Travfest. En stor seger för stallet som blev det enda hemmastallet att få med sig en V86-seger.

- Att vinna på V86 är stort, man syns över hela landet och att få göra det under Visby Travfest är såklart extra speciellt. Han fick ett riktigt fint lopp och det är enda gången som vi har satsat mot ett specifikt lopp. Vi hade dessutom toppat honom för just den dagen och han var i ett bra slag, berättar Åsa som dagen till ära förstärkte med en jänkarvagn.

- Vi har ingen egen jänkarvagn så den dagen lånade vi Petters vagn. Han prövade att gå med Tobbe Östergrens jänkarvagn under förra året och det gick bra även då. Det har varit väldigt lite autolopp efter V86:an, vilket har gjort att det har blivit mycket voltstartande. Eftersom jag inte gillar att använda jänkarvagnarna i voltstart,(vilket också kommer att vara förbjudet 2022, reds anm) så har det blivit en orsak till att han inte har gått i dem så ofta i år.

Efter Visbytravets tävlingssäsong står Marjons Sleipner med två raka segrar och fyrsiffriga startpoäng. Vid tidigare intervju med tränare Yttergren meddelades det att man är sugen att testa sig på V75, ett mål som ännu gäller.

- Det är V75 som är målet och det som vi laddar för nu, vi får se vart och när det blir aktuellt avslutar en mycket glad och nöjd Åsa!

 

Marjons Sleipner tog 3 segrar på 9 starter och sprang in 151 400:- på Visbytravet under 2021.

Uppfödare: Niklas Hansson

Ägare: Åsa Yttergren & Niklas Hansson

Tränare: Åsa Yttergren

Skötare: Marlene Lautin

Kuskar: Petter Karlsson (5) & Åsa Yttergren (3)

Ryttare: Viktoria Björklund (1)

 

Text: Timmy Lundegård
Foto: Bellux

Publicerad fredag 17 december 2021. info@visby.travsport.se