Foto: Bellux

Kuskchampion 2021: Claes Sjöström

Med ett lyckat samarbete med Visbytränaren Henrik Hoffman, så lyckades Claes Sjöström att säkra sitt sjätte raka kuskchampionat. Flertalet trippelsegrar gjordes som kusk under säsongen, där championkusken i slutändan höll ett avstånd till andra platsen med 14 segrar.


I maj gjorde han säsongsdebut på Visbytravet och kom då i nya färger. Den rödvita dressen hade bytts ut mot svarta och orangea färger, men körhänderna visade han snabbt var lika vassa som innan.

På 96 starter fick Claes Sjöström segerdefilera 26 gånger på Visbytravet, något som säkrade Solvallakuskens nionde kuskchampionat. Årets championat är det sjätte i rad, varav det femte i rad där han körde in över miljonen.

- Stort och stort, det är ju så att när man är på plats och kör så vill man alltid vinna. Framförallt när man åker över så pass ofta som jag gör, då vill man såklart vara med och vinna både loppen och titlarna.

Med säsongen i mål så skiljer det i slutändan hela 14 segrar ner till andra platsen. Många fina hästar har körts, där championkusken har haft ett bra samarbete med en av banans hemmatränare.

- Inför den här säsongen så har jag haft ett utökat samarbete med Henrik Hoffman, som har varit större nu än tidigare. Han har haft många fina hästar under säsongen och det har fungerat bra i vårat samarbete. Att samarbeta med någon är inte alltid så enkelt, men jag tycker att det har fungerat bra och det är alltid kul.

Claes har gästat Visbytravet nästan varje tävlingsdag sedan flera år tillbaka. Fåtalet känner till stallbacken bättre än den niofaldiga championen som efter flera års gästande på ön tycker att det kan finnas förbättring på vissa delar av banan.


- Jag förstår att det varit en utmaning under pandemin med de publika faciliteterna och att inte utbudet varit lika bra som tidigare men hoppas på en riktigt bra upplevelse framåt med det som skapats nu med ny restaurang mm säger Claes som fortsatt dock är mycket nöjd med banunderlaget.

- Banan och underlaget är helt fantastisk! Det är också en av de stora anledningarna till att jag åker till Visby så ofta som jag gör. Hade det varit ett dåligt underlag, så kan jag garantera att jag inte hade åkt ner så mycket som jag gör. Personalen gör ett riktigt bra jobb med banan, säger Claes som inväntar våren för nya besök på Gotland.

- När solen börjar att komma fram, så tycker jag att det börjar bli trevligt att åka över. Under säsongen brukar det även kunna bli en eller två dagar extra på Gotland för egen tid.

 

Text: Timmy Lundergård.
Foto: Bellux.

Publicerad torsdag 9 december 2021. info@visby.travsport.se