Wiman laddar mot en stark säsong

Av de sjutton Visbytränarna som startade på fastlandet under försäsongen, lyckades Stall Johan Wiman köra in två segrar på 17 starter. Stallet är därmed Visbys segerrikaste inför lördagens säsongspremiär, där Johan själv meddelar att stallet känns starkt inför säsongen 2021.


Det blev en hygglig försäsong för Stall Johan Wiman. På stallets 17 starter, var stallets fyraåringar Sundbo Mynta och Nuit de Fer, duon som stod för stallets segrar. Totalt kunde stallet springa in 112 700:- under årets tre första månader.

- Jag känner mig nöjd med stallets tidiga resultat. Möjligtvis att man hade velat ha någon ytterligare seger eller en andra plats, men i det stora hela är jag nöjd med hästarna i stallet, säger Johan Wiman som trots bristen på provloppsträningarna, ändå är nöjd med stallets vinterträning.

- Vi fick lite vinter och snö, men det har ändå varit så det har gått att köra på. Trots bristen på provlopp så har vi kunnat matcha stallets hästar som vanligt, och det känns som att stallet är bättre i år jämfört med ifjol.

En snabbkoll på Johan Wimans träningslista inför säsongen, gör att man kan läsa sig till flertalet unghästar. Förutom en tvååring, hittas flertalet treåringar, som kan hjälpa stallet att slå fjolårets siffror.

- Vi har åtta treåringar i stallet och vi hoppas på att de kan prestera under säsongen. Stallets stjärnor som Mega Star och Henning Lixarve har börjat bli till åren och tävlar ännu i stenhård klass med snabba avslutningar. Trots att de känns bättre än vad raden visar, så är det mest en bonus om de plockar bra pengar.

På lördag kör Visbytravet sin efterlängtade säsongspremiär. Stall Wiman selar totalt ut sju starthästar och en kvalhäst, men planerna för att ta sig till fastlandet finns ännu kvar.

- Det blir såklart inte lika mycket färjeåkande som det var under försäsongen, men trots det åker vi till Solvalla på onsdag, skrattar Johan.

- Vi är taggade inför premiären och hoppas såklart att få starta mycket hemma. Det blir lättare att starta flera hästar på samma gång, och många av stallets hästar som startar på lördag behöver loppen i kroppen.

Inför morgondagens premiär har vi såklart även gjort en snabbkoll med Johan Wiman, gällande stallets utselningar:

King Jordan (Lopp 1) har inte startat sedan förra årets säsongsavslutning, och jag tror att han kommer att behöva loppet i kroppen. Han är startsnabb och får han ett vettigt lopp från spår sex, tror jag att han kan få en fin slant.

Ingoldicated (Lopp 3) har inte heller hon startat på länge och kommer behöva ett lopp i kroppen. Hon var inte som bäst när vi var till Mantorp i november, hon är lite nervig och var åt det nervösa hållet i senaste starten. Det är en jättefin travare, men hon är ojämn i sina prestationer och just nu är det humöret som bestämmer formen.

Sundbo Kaip (Lopp 4) var dålig i senaste starten och har varit behandlad under försäsongen. Han går bra i intervallerna inför lördag, men med tanke på behandlingarna så ligger jag lågt med chanserna. Lördagens lopp blir en testrunda.

Esther Lixarve (Lopp 4) får ofta dåliga spår, men är bättre än vad raden visar. Det känns däremot svårt att vinna från spår 12.

Sundbo Scilla (Lopp 5) kommer även hon att behöva ha ett lopp i kroppen. Det var något konstigt fel på henne ifjol, det var som att hon inte hade någon ork i loppen. Annars är hon en kapabel travare och hon känns bättre inför lördagen.

Puketorp Whitesock (Lopp 7) har tränat bra under vintern och känns bättre än inför debuten. Samtidigt vet man aldrig hur bra de andra hästarna är i noll-loppen under breddloppsdagarna. Min häst känns ändå mer förberedd nu än vid tidigare start, jag tror nog att han kan gå en bit under 1.20. Han känns som ett outsiderbud.

Alfas Lucky Luke (Lopp 9) tävlade på Solvalla i söndags, så det blir spännande att se hur han går med täta starter. Det bör däremot inte vara någon fara. Jag körde honom under onsdagen och han kändes fin, samtidigt som innerspåret känns bra på förhand. Det känns som stallets bästa vinnarchans.

Någon häst som kan vara intressant att hålla koll på under säsongen?

- Jag tycker att det är många av stallets treåringar som känns bra, jag skulle bli förvånad om ingen blir någon bra tävlingshäst. Papai Tapiksi Goj kvalade i lördags och är absolut en av treåringarna som kan bli bra.

 

Publicerad fredag 16 april 2021. info@visby.travsport.se