Foto: Bellux

Bjuder Sandra på nytt segervrål?

Det var ett högt segervrål som hördes från stallbacken när Claes Sjöström skrällde till med Simb Reeves under den förra tävlingsdagen, nu väntar ett tuffare motstånd men med en formstark säsong av Sandra Blixt så känns det fullt möjligt att vi får höra ett nytt vinnarvrål på måndag.


Hon är ännu den senaste gotländska kusken som har vunnit Russ-SM och hon innehar sedan tidigare två raka Elitloppssegrar.

Sandra Blixt är ett välkänt namn i ponnytravkretsarna och även om ponnykarriären tog sitt slut genom en andra plats med Fandra under 2016, så finns minnena från förr kvar:

- Den största glädjen kom såklart när jag vann Elitloppet (2015 & 2016) och SM (2015) med Fantom men jag har fått köra så många och jättefina ponnys genom åren, Tarantella som jag även tog min licens med var en jättefin ponny och även Estelle som tävlar än idag.

Sandra tog ut ponnylicensen som 12-åring under 2003 men att travet skulle bli en stor del av hennes liv var nog ingen förvånad över.

- Min pappa ”Janka” (Jan-Åke Blixt) är nog mest skyldig till att jag tog ut ponnylicensen, hästar har alltid varit en del av mitt liv där mamma höll på med ridning vilket gjorde att min första ponny var en ridponny. Efter att hållit på med ridningen ett tag så ville jag testa det som pappa höll på med och efter det så var jag fast.

Med b-licensen uthämtad redan 2012 så står Sandra idag med en trio på tränarlistan och är, trots otur längs vägen, nöjd över den minst sagt udda travsäsongen.

- Det har varit lite otur med hästarna i stallet, Bellamie S.B. gjorde ett lopp i år och skadades efter det loppet, efter det har hon inte kunnat starta vidare i år medan Simb Reeves har levererat bra för sina 11 år men har också gått upp i tuff klass under säsongen.

- I somras hade jag ett jäkla flyt att jag fick köra åt Karin Hall som ledde till en seger i Amatörpokalen som följdes upp av en andra plats, vilket jag tycker är ett helt okej resultat med tanke på att jag har gått i tankar på att sluta köra lopp och bara ha en ren tränarlicens.

Nästa seger kom dock redan under den förra tävlingsdagen, med 10 gånger pengarna på oddsindikatorn så körde Claes Sjöström in Simb Reeves till en efterlängtad seger där stallbacken fick ta del av härliga känslor från den glada vinnartränaren som bjöd på ett högt segervrål.

- Jag skrek så högt så att jag fick ont i halsen efteråt och när jag skulle springa och ta emot hästen vid vinnarcirkeln så märkte jag snabbt att man inte har någon kondition kvar i benen, men när sådana här vinster kommer så springer man på glädje, skrattar Sandra som samtidigt inte var förvånad över säsongens första tränarseger.

- Jag hade på känn att segern var på gång, han har kämpat på under en längre tid utan att få någon större utdelning och redan i provstarterna såg jag att allt var under kontroll.

På måndag får hemmakusken Torbjörn Östergren svinga sig upp i sulkyn och trots bakspår på tillägg så håller Sandra en fortsatt god känsla om sin häst.

- Han kändes bra efter senaste starten och enda ändringen som vi gör är att vi byter snören till det norska huvudlaget annars kör vi exakt som senast, jag tycker att det är för tufft motstånd för att man ska sticka ut hakan om att snacka om en seger men jag tycker absolut att man kan räkna med honom om en platspeng. Visst är det lite oturligt att Claes hade lovat någon annan denna gång men jag är samtidigt jättenöjd med ”Tobbe” som kusk, han kör bra, är ödmjuk och känner hästen jättebra så jag har fortsatt en bra känsla.

Skribent: Timmy Lundegård, T.L. Sport
Bild: Bellux

Publicerad lördag 10 oktober 2020. info@visby.travsport.se