Spännande årsdebuter från Team Hoffman

å torsdag väntar en rad intressanta årsdebuter för Team Hoffmans adepter på Gävletravet.
Lady Youline, Dikt Drew och Rossa Regina äntrar samtliga tävlingsovalen för första gången i år.
-Vi går på knock direkt, säger Henrik Hoffman med ett hjärtligt skratt.


Henrik Hoffman är på ett alldeles lysande humör när vi når honom. Att han ser fram emot torsdagens årsdebuter råder det ingen tvekan kring.

-Det är helt klart tre jättespännande årsdebuter och de jobbar bra alla tre. Det ska bli spännande att komma igång och det är det här vi jobbar för hela vintern.

Lady Youline har de senaste säsongerna varit stallets flaggskepp och går nu in i tävlingskarriärens fjärde säsong.

-Jag tycker att vi har haft en bättre vinter och jag har haft bättre möjligheter att kunna träna henne rejälare. Hon har gått två snabbjobb på ett riktigt bra sätt. Det är alltid lite spännande med en ny kusk även om utgångsläget inte blev bra.

Numer fyraårige Dikt Drew vann ett lopp som treåring men tjänade fina 190 200 kronor under debutsäsongen.

-Hon tjänade jättebra pengar och kom rätt på det med propositionerna hela tiden. Jag tycker att hon har jobbat fint i vinter och bör komma vettigt på det från springspår.

Rossa Regina slutade bland annat tvåa i fyraåringsseriens final under fjolårssäsongen. Fuxen efter Fast Photo verkar även hon ha övervintrat väl.

-Jag tycker att hon hade lite mer oflyt under förra säsongen och fick inte riktigt den där utdelningen. Jag tror att det kan bli en fin säsong men hon är den av mina på torsdag som är i störst behov av ett lopp i kroppen.

I förra veckan gick Lady Youline och Dikt Drew snabbjobb tillsammans på Visbytravet. Vill du se stallets filmklipp klickar du här. 

Publicerad måndag 23 mars 2020. info@visby.travsport.se