Micke och Capone laddar för sin första start

En första start som tränare väntar på fredag, Michael Elmnert. Vi fick en pratstund om känslorna inför egenägda Capone Sisus debut i egen regi.
-Jag är nog mest nervös för allt runtikring och har gjort en checklista jag håller på att bocka av, berättar Michael Elmnert.


Under våren har vi haft äran att beskriva kärleken som en inkörsport till travsporten. Något Michael Elmnert blir näst på tur att skriva under. Hockey-killen Elmnert har visserligen under en längre tid varit delägare i Assumetoberich men det var sambon Kamilla Olsson som fick honom att börja på egen hand.

- Kamilla höll på med sina distansritter och då ville jag ha en egen häst för att lära mig mer. Sen har jag gått kurserna via travskolan men Kamilla har hjälpt mig mycket och håller verkligen på med hästarna 24/7.

Vad kan du förtälja kring Capone Sisu inför fredagens start?

- Man ställer ju inte upp för att inte vinna och jag hoppas att det kan bli ett bra race. Han känns i alla fall bra.

Du har som ägare varit med och vunnit en hel del lopp. Kan du beskriva skillnaden mellan att ha en starthäst som ägare respektive tränare?

- Det känns helt annorlunda nu när vi äger och gör allting själva. Som natt och dag skulle jag säga. Idén från början var ju att jag skulle vilja vara kusk och köra lopp men det är jättespännande att starta som tränare.

Hur känner du inför ditt första lopp som tränare?

- Jag känner mig ganska lugn men nervositeten kommer nog. Lite tävlingsnerv ska ju finnas där, avslutar Michael Elmnert.

Capone Sisu startar i lopp tre från startspår 3 bakom bilen. Rattar tömmarna gör Torbjörn Östergren.

Publicerad onsdag 13 maj 2020. info@visby.travsport.se