Lysande start för Hoas

Jan-Åke Hoas fick en alldeles lysande start på tävlingsåret när han på nyårsdagen ledde varje meter med Digital Wave på Solvalla
-Hon är bra och jag tror aldrig att hon gjort ett dåligt lopp. Lite extra plus att jag körde själv, konstaterade Jan-Åke Hoas.


Super Photo Kosmos-dottern Digital Wave blev hårt betrodd på V86-spelet under nyårsdagen efter att Hoas gått ut med information om en tilltalande värmning.

-Hon kändes så fruktansvärt fin i värmningen så jag drog upp henne lite när de kom med tv-teamet. Men jag höll på att få en chock när vi kom ut på banan och jag såg oddsindikatorn, säger Hoas med ett skratt.

Det fanns dock täckning för favoritskapet och Digital Wave tog omgående hand om ledningen. Varvet bestämdes till 1.13,6 och när övriga försökte på upploppet lyckades Digital Wave att hålla undan. Segertiden blev 1.13,5/1640a och segerchecken 60 000 kronor.

-Jag tycker att hon utvecklas hela tiden och är en väldigt nyttig häst och bra för sin klass, berömmer Hoas.

Har du någonsin fått en bättre start på tävlingsåret?

-Nej, det har jag nog inte. Det känns bra. Efter min olycka är det först nu jag börjar komma tillbaka och kan visualisera mål för hästarna och träningen. Jag hoppas att det ska bli ett riktigt bra år, säger Jan-Åke Hoas och fortsätter

-Mitt mål är att vi ska köra in 100 000 kronor i månaden och vi kommer att starta lite mer. Jag tycker att hästarna i stallet har potential för en bra säsong.

Publicerad söndag 5 januari 2020. info@visby.travsport.se