Ronny och Vanja säkrade fin titel

För årets uppfödarbragd under fjolåret stod Ronny och Vanja Olofsson från Stånga. De mottog priset under pompa och ståt vid Hästgalan på Waterfront i fredags.
-Vi är otroligt glada och vilken fest det var, berättar Ronny Olofsson när vi når honom några dagar efter festligheterna.


I stenhård konkurrens värmde nog priset lite extra för Ronny och Vanja som såg tagna ut på scenen. Uppfödningen Power som utsågs till årets treåring och tjänade drygt 5,5 miljoner under säsongen var såklart en högst bidragande orsak till utnämningen.

-En överraskning såklart och tydligen var vi nära att vinna för 10-15 år sedan men stöp på mållinjen. Den här gången gick det hela vägen, fantastiskt, säger Ronny och fortsätter:

-Nu får vi gno på fem till tio år till. Man är ju nörd så det hade vi säkert gjort i alla fall men visst ger det energi och det är svårt att inte bli rörd när man tittar på filmerna.

Vardagen står åter för dörren i Stånga och om en månad beräknas årets första föl att titta fram.

-Det blir sex föl i år och de är utspridda bra under våren. Vi får hoppas att det blir ett nytt bra år. Vi har några treåringar, en del äldre och så får vi se hur fyraåringarna har klarat vintern, avslutar Ronny.

Publicerad söndag 9 februari 2020. info@visby.travsport.se