Pär är redo för en ny säsong

Månne är han den proffstränare som varit aktiv längst på Visbytravet. Med nio hästar på träningslistan gör han sig redo för en ny säsong.
-Det är otroligt vad tiden går fort egentligen, säger Pär när han minns åren inom sporten.


En sport som kommit att bli en livsstil för Hassborg.

-Jag och Roger fick följa med pappa till stallet och har växt upp med hästarna. Vi fick köra ponny tidigt och sen har det fortsatt, berättar Pär och fortsätter:

-Visst har det varit en del tuffa år men jag tycker det är så roligt att köra hästarna och jobba med djuren. En livsstil helt enkelt.

Förhoppningarna inför säsongen verkar ha infunnit sig med knappt två månader till säsongspremiär

-Jag tycker det känns bra och just nu verkar det vara bra intresse inför sommaren. Man får jobba på det för att få in hästarna.

Hur ser det då ut i stallet

-Det ser bra ut och jag försöker att fylla på med några till. Jag har en del yngre hästar som jag såklart vill vara med och tävla med. Än så länge har vi mest kört lugna jobb men det är spännande ju närmare säsongen vi kommer.

Det är inte bara tävlingen som intresserat Pär. Genom åren har han stöttat och hjälpt en hel rad aktiva som sedan kommit att ta licens.

-Det är roligt när folk vill vara med i stallet och jag tycker om att hjälpa till med provloppen. Vi alla gynnas om fler vill hålla på med sporten.

Publicerad måndag 17 februari 2020. info@visby.travsport.se