Nisse tillbaka med besked

En årsdebut kan innehålla så mycket. Frågetecken kan rätas ut eller intensifieras.


För Sten O Jansson-tränade Super Nice väntade årsdebut i Gulddivisionen under lördagen. Prestationerna under sluttampen av förra säsongen hade skapat huvudbry men rapporterna från stallet gav hopp. Efter lördagens årsdebut infann sig ånyo känslan om att det kan bli ytterligare en riktigt rolig säsong för sjuåringen efter Orlando Vici med knappt 3 miljoner intjänat hittills i karriären.

Fältet var litet och Gulddivisionen hade flyttats utanför V75-kupongen. När startbilen släppte fältet galopperade hårt betrodde Snowstorm Hanover.

Torbjörn Jansson tog det lugnt inledningsvis för att sedan hitta 2-par utvändigt med drygt 1200 meter till mål. West Wing gjorde grovjobbet och tog över i slutkurvan. “Nisse” var dock snabbt framme och avgjorde mycket enkelt när det vankades upplopp. Segertiden skrevs till 1.13,6/2140a och prischecken var 150 000 kronor.

-Det är så jäkla skönt för Håkan och Ann-Marie (ägare). Det var kanske inte det hårdaste loppet men han vann med tussarna kvar och jag tror inte att han hade gjort bort sig även om Snowstorm Hanover inte galopperat, säger Ingela Jansson och fortsätter:

-Han hade gått ett banjobb och det var riktigt bra för att vara honom. Då höjdes förhoppningarna. Vi har bara försökt hålla honom glad och Sten sa att han verkligen gillade att åka iväg och tävla.

Super Nice fortsätter i gulddivisionen under vårkanten.

-Om tre veckor blir det en start på Färjestad och sedan är det finaler tre veckor efter det. Visst känns det jätteskönt att han var så fin, avslutar Ingela Jansson.

Publicerad söndag 16 februari 2020. info@visby.travsport.se