Dubbla tredjeplatser och positiva besked

Belkers återkomst på tävlingsbanan var under onsdagskvällen högst intressant. Hade han övervintrat väl och kunde ett hopp om en ny säsong mot de allra bästa tändas.


Han inledde som sista häst och valde med 1200 meter till mål dödens. I ledningen dikterade Digital Summit villkoren och det kom att bli en mycket rejäl avslutning. Belker mattades lite sista biten men prestationen var ett skönt besked för kretsen kring hästen.

-Vi är jättenöjda med honom och det var Tobbe (Torbjörn Jansson) också. Visst fattades det lite distans i honom men vi var oroliga att han skulle ha tagit skada av tidigare starter. Det hade han inte och han har ätit och druckit jättebra, berättar Ingela Jansson.

Belker noterades för 1.15,4/2140a och tredjeplatsen belönades med 15 000 kronor.

Stefan Admans Kyrkebys Rut gjorde sitt andra framträdande för året. I ett stolopp startade “Rut” från bakspår på tillägg. Körsven Claes Sjöström hittade 4-par utvändigt och Kyrkebys Rut gick med i tredjespår vid ingången till slutkurvan. Hon kämpade sedan fint upploppet ned och bärgade tredjeplatsen på 1.14,6/2160m. Bronspengen belönades med 15 000 kronor.

Publicerad onsdag 5 februari 2020. info@visby.travsport.se