Belker i comeback

I morgon onsdag väntar en minst sagt spännande comeback. Sten O Janssons unghäststjärna Belker ska entra tävlingsbanan igen för första gången sedan i september.
-Stallet drabbades av en del sjukdomar under hösten och Sten har inte kunnat träna som han vill. Vi vet inte alls var han står, berättar Ingela Jansson och medger att en känsla av både spänning och nervositet infunnit sig.


-Jag är jättenervös och hoppas bara att han ska göra ett bra lopp. Tobbe får köra snällt med honom och prova till slut. Belker har bara gått ett jobb på rakbanan utöver jobben i skogen.

Treåringssäsongen bjöd bland annat på seger i Margaretas tidiga unghästserie, Grains lopp och uttagningen till korta E3. I år är det stora målet Svenskt Travderby.

-Han kommer inte att göra 20 starter utan vi får leta efter lopp mot jämnåriga. Det klart att Derbyt är det stora målet men det viktigaste är att han är pigg och glad.

För Sten och Ingela Jansson ser det ut att kunna bli ett intressant år på tävlingsbanan. På träningslistan finns bland annat sex treåringar.

-Det ser faktiskt riktigt spännande ut, summerar Ingela Jansson.

Belker startar i lopp 6 på Solvalla under onsdagen med start kl. 20.13. I fyraåringsloppet kommer sex hästar till start och Belker lär bli hårt betrodd redan i sin comeback.

 

Publicerad måndag 3 februari 2020. info@visby.travsport.se