Foto: Bellux

”Ser mest fram emot att få köra honom”

Ann-Britt Hansson selar ut fyra hästar inför måndagens lunchtävlingar, två av stallets hästar står som förhandsfavoriter men enligt stallets kusk Johan Rosvall kan stallet även bjuda på en saftig skräll.


Digger Smasher (V4-1) har min sambo Helena piffat till och känns nu bättre än på länge. Han blev lite för taggad sist efter alla omstarter men nu är det autostart vilket ska vara bättre för hans del. På grund av spåret så kommer jag inte att ladda framåt utan kommer istället att smyga med och köra mot slutet. Av stallets hästar så ser jag mest fram emot att få köra honom, med rätt resa och tidig lucka så skulle han kunna skrälla till här.

Hard Steel (V4-2) har hittat motivering i sig själv och har gjort det jättebra de senaste starterna. Han får ny kusk för dagen då Eva hade gett körlöfte till en annan häst, då vi behövde sätta upp en lugn kusk kände vi att Dan Ottosson passar bra, han är både rutinerad och lugn. Bakspåret är inget minus och vi kör som sist.

Ottilia Fri (V4-4) fick platsproblem senast på Solvalla. Jag var redan då i valet och kvalet om vi skulle köra barfota eller inte och chansade då med barfotabalansen. Nu har jag värkt ner hennes hovar och går likadant som i maj, vi kommer sätta på skorna igen och då hon är seg i volten kommer vi även att sätta på ett halvstängt huvudlag. Jag kommer köra framåt direkt och hoppas på fin resa.

G.K.Jokeri (V5-4) är med mest för träningens skull, vi kommer inte att göra några ändringar och som spelare får man ta det som man vill.

Publicerad måndag 31 augusti 2020. info@visby.travsport.se