Ett axplock tränarintervjuer inför helgen

Med en dag kvar till premiären har vi lyssnat med en rad tränare kring vinstchanser och dylikt.


Nedan följer en sammanställning: 

”Sugen på att vara med där framme”

Anders Funck har laddat hela vintern men ligger generellt lite lågt kring sina uppsittningar.

Lopp 1: 1 Pilgrim Tell har fått ett intressant läge men jag vet inte riktigt hur han kan öppna. Vi får inrikta oss på att göra ett bra lopp och bara köra.

Lopp 3: 9 Hero Band är riktigt intressant. Jag körde honom några gånger ifjol och jag är helt klart sugen på att vara med där framme. Jag hoppas att vi kan dyka upp bland dem tre.

Lopp 4: 7 Autobahn vet jag att Adman är nöjd med. Vi har fått ett bra läge och det blir full fart framåt. Han ska vara betydligt bättre i år men möter tufft motstånd. En riktig platsrysare.

Lopp 6: 11 Chansey Jons har fått ett tråkigt läge och det enda jag vet är att han gått någon 1.20-tid. Ett oskrivet kort.

Lopp 9: 11 Diamond Eyes kommer ut i ett inte så märkvärdigt lopp. Kan vi vara bland de fyra får vi vara nöjda.

 

”Har jag någon chans är det med honom”

Inte heller Tjelvar Andersson är speciellt optimistisk när det vankas premiär.

Lopp 2: 10 Randover Raz skulle det helt vara en framgång för om vi fick med oss mer än 500 kronor hem.

Lopp 5: 3 Reggae Raz fick ett jättebra spår. Har fart men inte huvudet med sig. Penningplacering.

Lopp 6: 4 Raswill Raz är något begränsad men tränar bra. Har jag någon chans under dagen så är det med honom. Sköter han sig från spåret ska han nog kunna vara med och slåss i ett sånt här gäng.

 

Comeback för Pettersson i sulkyn

Thomas B Pettersson gör comeback efter tio års frånvaro från sulkyn med egentränad duo i Thunderful Jolene och Jenny Countach.

- 5 Thunderful Jolene (lopp 6) är väldigt ivrig av sig och kommer att få springspåren på sig. Jag har provat lite olika balanser men nu får hon gå lite tyngre för säkerhets skull. Kan hon vara 3-4 är det bra.

- 1 Jenny Countach (lopp 8) skulle varit en riktigt bra chans om hon sprang på banan som hemma på grusvägen. Det är meningen att hon ska betäckas i år så detta blir lite av en bonusstart. Jag är nöjd om hon gör ett bra lopp och är bland de fyra.

 

”Tränat jättebra och är väl förberedd”

Jonny Lehrberg har nött på ordentligt inför premiären och verkar klart positiv kring lördagen.

11 Önas Nelly (lopp 1) har tränat jättebra och är väl förberedd. Det känns som att det är spåret emot. Jag körde 1.15,5/2000 meter och det kändes som att det fanns krafter kvar. Hon kan ställa till det för sig själv men är i bra ordning.

Lopp 4: 2 Immer Fri är svårbedömd då han aldrig tar ut sig i träningen. Gör alltid bra lopp men bör väl inte vara med i segerstriden här.

 

”Felfritt sen är det bara att gasa”

Gunnar Hermansson ser fram emot rejäla fartvindar och verkar påtagligt nöjd med sin ögonsten 3 Moa Margunn (lopp4).

- Moa är kanon alltså. Dilemmat är voltstart. Hon är inte alls så bra iväg i voltstart. Jag drömde om springspår men de fick ju Adman bägge två. Form har hon och kommer vi iväg någorlunda är det bara att gasa sen. Hon går med optimal balans den här gången.

Hermansson startar också 9 David Margunn i dagens sjunde lopp.

- Han är pigg som bara den men 12 år och gör vad han kan. Det är debut i monté för mig som tränare så jag har väldigt svårt att placera in honom i loppet. Han känns i alla fall väldigt fin i intervallerna.

 

”Aluminium runt om och ryckbollar”

Johan Rosvall ska göra debut som körsven på lördag. Så här kommenterar han tränare Ann-Britt Hanssons chanser under dagen.

Lopp 1: 8 Lisa Will har inte startat på länge och behöver nog komma igång igen. Vi ligger lågt.

Lopp 2: 9 Ottilia Fri har jag provat med aluminium runt om och det har fungerat väldigt bra. Det blir ryckbollar nu också. Hon har tävlat på bra och blir tempot lågt kommer jag att vara offensiv.

Lopp 4: 5 Digger Smasher är otroligt startsnabb. Hade varit en dröm med ledningen och att kusken får trolla bort en bit. Mot det här motståndet måste det såklart stämma lite och det blir kanske tufft att vinna.

Lopp 5: 8 Helios K. har fått ett tråkigt spår men hade både norsken och ryckbollarna sparade senast. Jag tror att vi vill se ett offensivt upplägg. Vinstchans.

Lopp 6: 7 G.K.Jokeri har fått springspår och är snabb iväg med voltstart. Han går bäst i ledningen och man måste ändå tro på att det kan bli ledningen runt om.

 

Duo från Herlin

Angelica Herlin luftar två av stallets adepter under premiären.

Lopp 6: 3 Elektra Petes var bra i kvalet och har fått ett bra spår. Hon får vara med och lära sig. Kan vara värd att ta med på kupongen.

Lopp 8: 6 Cool Me Down har tränat mycket bättre än ifjol. Har inte startat på länge och behöver nog loppet men jag tycker att det ska bli lite spännande med helstängt.

 

”1.20/3000 meter”

Åke Olofssons 5 Paintitblack A.O. gör comeback i lopp fem.

- Vi fick ett rätt bra spår och han är snabbt ut. Han har inte gjort något lopp på länge men jag har kört 1.20/3000 meter och det svarade han fint på. Han känns riktigt bra och det är möjligt att han kan vara streckvärd.

 

”Ruggigt fin i träningen”

Johan Wiman har inte riktigt hunnit sätta sig in i omgången när vi når honom.

Lopp 1: 9 Esther Lixarve var ganska bra senast faktiskt och gick bra efter galopp. Jag tycker hon är streckvärd.

Lopp 4: 11 Hennig Lixarve hade krafter kvar senast. Från läget krävs det att de andra kör lite för fort men Hennig är bra. 9 Mega Moon var bra vid andraplatsen men sämre senast. 1600 meter är nog en favoritdistans. Lite uppanmäld. Pengar.

Lopp 8: 3 Takakkaw Goj känns ruggigt fin i träningen och var bra på Mantorp. Hon tränar med Hennig och Mega Star hemma på gården. Hon kan bli lite ivrig men bör vara en jättebra vinstchans.

 

”Hoppas att han ska vara på tårna”

Hans Karlsson startar flertalet intressanta chanser.

Lopp 1: 6 Ove har precis kommit in efter ett jobb och kändes förjävligt bra. Han är lite lynnig Ove men jag hoppas att han ska vara på tårna och bli lite modig i konkurrensen. Modet är avgörande för om han ska vinna eller ej. Mycket bra chans.

Lopp 2: 2 B.B.S.Lezzy har haft otur flera gånger på slutet. Senast blev det lite trångt efter start. Vi är väldigt nöjda och det är nog vårt starkaste kort.

Lopp 5: 9 President Bubbel döptes i samband med nån champagnefest. Han är bara fyra år och gjorde det riktigt bra ifjol. Bör gå felfritt den här gången. Söker formen men skulle kunna vinna ändå.

Lopp 6: 8 Makin Magic är jävligt kapabel men har ohyggligt svårt att gå felfritt. En bra häst med knepig aktion. Känns osäkert även denna gång men går han felfritt är han en vinstchans.

Lopp 7: 3 Real Doc är lite av en felanmälan. Jag trodde inte att det skulle bli så hårt emot. Jag hoppas på en fjärdeplats då jag tycker att han är en hel klass sämre än de tre bästa i fältet.

Lopp 8: 4 Paulina Fri galopperade oväntat bakom bilen senast men gick fruktansvärt fort efter galopp. Kan nog vara bland dem tre.

Hur summerar du chanserna?

- Bäst i sin klass är B.B.S Lezzy men Ove är nog bästa vinstchansen.

Publicerad fredag 24 april 2020. info@visby.travsport.se