Nisse Funk har alltid varit en del av Visbytravet

Ett samtal bort hittade vi Nisse Funk, som är uppväxt på Visbytravet och har spenderat stora delar av sitt liv här. Både som stallägare, aktiv och på senare år en trogen besökare på våra travdagar.


Hej Nisse, hur har du det?

- Jo tack jag håller mig framme vid kaffekoppen. Jag har barn, barnbarn och barnbarnsbarn på stallbacken som håller mig uppdaterad om läget och hur allt går i stallet.

Gällande Corona så tillhör du riskgrupp på grund av din ålder, hur ser du på allt som händer i världen?

- Både jag och min fru respekterar det på största allvar, behöver vi handla så gör vi det tidigt när butiken öppnar annars håller vi oss hemma. Det är en tråkig situation som hela världen har råkat ut för, det är inte klokt.

Kan du minnas att man upplevt något liknande i travets historia tidigare?

- En promille därunder, inte så vårdslöst som denna smitta men hästinfluensan kan komma över en natt, följa med en hästtransport, få fölsto att kasta och skapa en väldig tragik i hästnäringen. Det kan även bli så att man får ställa in tävlingsdagar, men det har vi som tur var klarat oss ifrån delvis på grund av veterinär Ringmar som tyvärr inte finns med oss längre, han var en stor stöttepelare och gjorde ett riktigt bra jobb.

Du har ju varit på nästan alla travdagar, hur tänker du inför att inte få besöka oss på travdagen den 25 april?

- Jag har missat kanske 20 travdagar under alla år, men jag respekterar influensan till fullo. Jag får helt enkelt ragga upp någon som har TV och bra bild så får vi titta på tävlingarna live. Jag har barnbarn som ska vara med och tävla och det vill jag gärna titta på, så det får bli att ragga TV.

Tack Nisse för en go pratstund, vi hoppas på att få se dig på stallbacken så snart Corona har lagt sig.

Publicerad fredag 24 april 2020. info@visby.travsport.se