Jansson: "Jag är jättenöjd med hästarna och kusken"

Varken Belker eller Super Nice fick fritt spelrum under lördagen men tränare Jansson fick de svar han önskat.
-Det är därför det är så skönt med Torbjörn i vagnen. Han tänker lite framåt, på hästarna och att det finns större lopp, säger Sten O Jansson.


Belker provades i Margaretas tidiga unghästserie och det blev 3-par utvändigt. På den bortre långsidan valde Torbjörn Jansson att sitta kvar och det kom aldrig någon lucka för Belker som slutade femma på 1.13,1/2140a.
-Han hade krafter kvar i mål och ser ju alltid slak ut innan man tar i högertömmen. Han hade kanske varit längre fram om han hade gått först i tredjespår men då hade hästen brukats mycket.

Super Nice fick 3-par invändigt i Gulddivisionens final. Jansson letade lucka mellan hästar på upploppet men Super Nice fick aldrig se dagens ljus och klättrade i ryggar som fyra på nya rekordet 1.11,3/2140a.
-Super Nice var helt okörd och hade tussarna kvar. Jag trodde att han skulle vara med om det löste sig optimalt. Nu gjorde det inte det, säger Sten O Jansson och fortsätter:
-Båda hästarna behöver den här typen av lopp. De har gått så många tuffa lopp tidigare i karriären. Nu siktar vi mot Romme om 14 dagar.

Gotlandstränade ekipage tävlade också på Kalmar under lördagen.

Bäst där lyckades Johan Wiman som slutade tvåa med Mega Moon. Efter en fin start hittade Wiman 2-par utvändigt trots dubbla tillägg. Mega Moon försökte att utmana ledaren den sista femhundringen men fick ge vika över upploppet.

Publicerad tisdag 14 april 2020. info@visby.travsport.se