Kanonkväll för Tjelvar på Solvalla

För Visbyamatören Tjelvar Andersson var en regnig tisdagskväll i Stockholm nog en av de bästa han upplevt på länge. Han hade med sig en duo från stallet och facit blev både guld och brons.
-Ja hur känns det egentligen. Det är fantastiskt att vi kan få lite framgång, säger Tjelvar och skrattar hjärtligt innan han fortsätter:


-Jag ville åka med Rugby (Rugby Raz) så Rasmus var rejält uppanmäld och jag såg honom mest som resesällskap.

Rugby Raz startade i lägsta klassen och från bakspår hittade Tjelvar 3-par invändigt. På den sista bortre långsidan backade ekipaget sig ut i andra led och över upploppet gnetade Rugby på till tredjepriset på nya rekordet 1.16,8/2140m. Tredjeplatsen var värd 11 000 kronor.

I Amatörpokalen var Micael Stjernström tillbaka efter den otäcka olyckan tidigare under veckan. Micael var omgående resolut och styrde Rasmus Raz till ledningen. Det blev sedermera rygg ledaren för ekipaget som i slutsvängen hittade fritt spelrum. Rasmus hukade sig sådär som nästa bara han kan och när norsken fälldes ned på upploppet sträckte han på sig lite extra. Vilket räckte till seger i en knallhård slutstrid. Segertiden 1.14,5/2640a var en fin putsning av rekordet och Rasmus Raz femte seger i år belönades med 60 000 kronor.

-Vi är inte bortskämda med att vinna men i år har vi vänt på det. Det känns såklart väldigt skönt att kunna åka till “Valla” och visa att man har där att göra.

Hittills i år har stallet kört in 330 000 kronor – när hände det senast?

-Det har aldrig hänt och är helt fantastiskt. Nu vill jag förnya licensen, avslutar Tjelvar Andersson med ett hjärtligt skratt.

Publicerad tisdag 26 november 2019. info@visby.travsport.se