Echo Gamble urstark på Solvalla

Roger Hassborgs Echo Gamble genrepade inför annandagens STL-final på allra bästa vis.
Över stayerdistans vann han tillsynes enkelt för Ulf Eriksson.
-Det känns såklart väldigt bra. Han är så stark och öppnade bra, säger Roger Hassborg.


Proffstränaren Roger Hassborg ställde till med en rejäl skräll för V75-spelarna när Echo Gamble nötte ned samtliga i Eskilstuna för några veckor sedan.

Klar för klass II-finalen den 26 december var det igår dags för genrepet. Även denna gång väntade den dryga distansen 3140 meter och Ulf Eriksson avancerade omgående.

Echo Gamble tilläts både hitta rytmen och nå ledningen. Väl där bestämde Eriksson tempot och med 500 meter till mål var det dags att gasa för fullt.

-Han verkar gilla tre varv och det var tacksamt att vi kunde vänta till 500 kvar med att dra upp farten, sade en nöjd Ulf Eriksson efter loppet.

Echo Gamble svarade fint på körsvennens instruktioner och segern blev till slut komfortabel för Maharaja-sonen som nu ståtar med två raka segrar och har tjänat 297 000 kronor under året.

-Man är inte så van med att åka till Solvalla och bara vinna. När han kom till ledningen och favoriten gjorde bort sig trodde jag på bra chans, konstaterade Roger Hassborg som nu blickar framåt mot finalen.

-Vi får åka hem och landa nu. Vi ska köra några jobb inför finalen och jag hoppas att det blir bra.

Har förhoppningarna ökat efter segern?

-Han är inte lika snabb ut bakom bilen och har aldrig tidigare mött så tufft motstånd. Kan vi få pengar i finalen är vi jättenöjda, summerar Hassborg.

Publicerad tisdag 10 december 2019. info@visby.travsport.se