Belker har charmat oss under säsongen. Igår var det dags igen. Med sitt lite busiga utseende klarar han utmaning efter utmaning och när showen är slut verkar han tillsynes hur cool som helst.

Vinterfavoriten avgjordes på Solvalla igår. Ett litet fält och spelarkåren hade fullt förtroende för den gotländska talangen som kom med seger i Uppfödningslöpningen i bagaget.

Öppningen blev rejäl och Torbjörn Jansson sände in Belker mellan hästar för att få överta kommandot i första sväng.

Han blev lite pigg av öppningen och Jansson hade nog inte tänkt sig att varva på 1.13,9. Förövrigt den snabbaste öppningen under hela tävlingskvällen.

Criterion försökte litegrann men det var liksom aldrig något snack om vem som var kvällens kung.

Belker gick undan behagligt på det nya svenska rekordet 1.14,6/2140a. Noterbart är att segertiden endast är en tiondel från världsrekordet för tvååringar över distansen.

Igår rätades de ut, om det överhuvudtaget fanns, några frågetecken kring vem som är kullens etta. Belker har vunnit hälften av sina starter, tjänat 1 829 750 kronor och är numer svensk rekordhållare.

Sten O Jansson får nog ta på sig hatten och besöka de fina salongerna när årets prestationer ska firas nationellt. Vi som får äran att följa framgångarna från sidan lyfter på hatten och gratulerar.

Mer gotländskt på Solvalla

Göran Hedrén hade ställt iordning när det vankades långlopp på valla igår. Maverick Dream hittade till ledningen för Claes Sjöström. Duon bestämde tempot och i slutkurvan hade de skakat av sig nästan samtliga. Maverick Dream stred tappert upploppet ned men fick tyvärr sträcka vapen mot Bältra Spider den sista biten. Andraplatsen säkrades efter 1.16,7/2640m och inbringade 20 000 kronor. Hedréns Star Commander fick med sig sista pengen i samma race.

En respeng säkrade också Honeyandsaffron med Johan Franzén.

På Gävletravet noterades Fossy Band för 1.16,5/2140a för Angelica Herlin vilket räckte till en bronspeng. En femteplacering knep All Blacks tillsammans med Alexandra Hellgren.