En fullspäckad tävlingsdag väntar under torsdagslunchen. Nu kan du ta del av vad tränarna säger om sina chanser.

190912 ”Han är pigg och Sten är nöjd”

Super Nice (V4-1) är tillbaka på hemmaplan efter ett Frankrikeäventyr. Från ett bra utgångsläge lär han bli hårt betrodd i comebacken på svensk mark.

          Han är en sån där häst man längtar efter hela tiden och det är skönt att han är hemma igen. Sten körde honom redan dagen efter han kom hem och han kände igen sig direkt, berättar Ingela Jansson och fortsätter:

          Man vill ju så mycket nu när han är tillbaka och jag tror att han kommer att göra det bra direkt.

 

190912 ”Han måste vara väldigt långt framme”

Torbjörn Östergren har fem uppsittningar under dagen och är klar över att i alla fall tre bör streckas.

Lopp 1: 5 Kiss Me Kate T.J. vet jag inte mer om än det som går att läsa sig till. Kan vi vara 3-4 är det nog rätt bra.

Lopp 2: 11 Enjoy´s Topnotch kan vi glömma starten i Kalmar senast. Han blev dum på båten och resan tog för mycket. Formen är bra och framförallt har han visat att han klarar lång distans bra. Jag tycker inte att vi är borta trots läget.

Lopp 6: 10 Tom Tom Club var bra senast även om han inte tävlar med sin fulla kapacitet ännu.

Han har gått framåt med loppet och måste vara väldigt långt fram den här gången.

Lopp 7: 4 Enjoys Elegance är syster med Topnotch och kanske kan räknas lite på det. Men vi får nog sikta in oss på att köra in pengar.

Lopp 8: 7 Alwoods Amarone var inte som bäst senast men ska enligt uppgift ha känts fin i träningen efter det. Inte helt borta.

Om vi summerar?

          Jag tycker att man ska strecka, Topnotch, Tom Tom och Alwoods Amarone. Bästa chansen är Tom Tom Club, avslutar Torbjörn Östergren.

190912 “Har knallform och bra läge” 

Henrik Hoffman har fin form på stallet och chanserna avlöser varandra under omgången.

Lopp 1: 1 Lady Youline vann senast utan att vara på topp. Nu känns hon jättefin igen och vi har fått ett intressant läge. Det kanske är svårt att slå Super Nice men jag känner mig inte avsågad på förhand.

Lopp 2: 7 Simb Ransom har tränat bra länge men har inte visat någon form i loppen. Det blir upp till kusken att hitta till plankan och försöka att köra in pengar. 9 Dagdrömmaren gör jämna och bra prestationer hela tiden och det är inget fel på formen. Står lite bökigt till och vi får hoppas på ett snällt lopp och pengar.

Lopp 3: 11 Dikt Drew är en jättefin treåring som gör jämna och bra lopp. Fick en sen lucka senast och spurtade bra då. Fint läge den här gången och jag tycker absolut att hon har vinstchans.

Lopp 4: 7 Pink Diamond är snabb ut och har knallform. Tycker även hon har en bra chans.

Lopp 5: 2 Joker Band gjorde en riktigt fin insats senast. Har tränat bra men spänt sig lite i loppen. Bra läge och få hästar i loppet. Borde vara med där framme. 5 Jimmy´s Boy får kämpa och nöta in pengar. Om han sköter sig tror jag det kan bli en slant.

Lopp 7: 7 Rossa Regina börjar närma sig riktigt bra form. Om det inte strular alltför mycket ska det vara en bra chans. 9 Blue Star Cantab sprang nog så fort han kunde senast. Tufft med dubbla tillägg nu. Platschans.

Lopp 8: 8 Caddie No More fick en spark och har nog tappat lite form. Vi får sikta mot en skaplig peng.

Lopp 9: 11 Young Billion är en lite strulig herre som man inte riktigt vet vart man har. Volt är inte hans grej men han hade bra fart vid galoppen senast. En liten outsider.

Om vi ska försöka att summera lite?

          På förhand ser det ju faktiskt väldigt bra ut. Bäst chans av mina har Pink Diamond och Rossa Regina.

 

190912 ”Ingen het vinstchans”

Johan Wiman startar flertalet från stallet men ligger lågt i förhandssnacket.

Lopp 1: 2 Mega Star gjorde ett jättebra lopp på Solvalla och hade faktiskt lite krafter kvar. Hemskt bra motstånd men jag tror att han kan 1.11,5 över distansen. Kommer vi till ledningen kör jag där.

Lopp 3: 2 Ingoldicated var klart förbättrad senast vid vinsten. Det är hårdare emot nu och vi får vara nöjda med en peng.

Lopp 4: 13 Digital Extreme har varit jättebra på slutet. Har vi lite flyt och kan komma igenom är han med där framme.

Lopp 5: 1 Playdoh Lixarve verkar hopplöst svår att köra felfritt med. Verkligen knepig och vi får försöka att köra ett felfritt lopp helt enkelt.

Lopp 7: 6 Esther Lixarve gjorde det jäkligt bra på Solvalla och jag hade 1.13,8 sista varvet. Kan streckas i ett ganska svårbedömt lopp.

Lopp 8: 2 Takkakaw Goj är också lite osäker men vi provar mot ledningen. Kommer vi dit kör vi där så länge det går.

Lopp 9: 13 King Jordan måste ta sig igenom sista sväng. Vi får fokusera på en peng.

Hur känns det inför morgondagen?

          Jag tycker inte att jag har någon riktigt het vinstchans, avslutar Johan Wiman.