190831 ”Vill man ha riktigt hög utdelning – strecka mig”

Hemma-amatören Tjelvar Andersson har precis avslutat en runda med snabbjobb när vi når honom. Han startar nästan hela stallet under lördagens tävlingar på Visbytravet.

Lopp 1: 10 Randover Raz är ute över sin distans men har väl inte direkt glänst i sommar. Vi får följa med framåt så gott vi kan.

Lopp 3: 3 Red Red Raz är den av mina som tränar bäst för dagen. Bör kunna få en fin position och är samtidigt pigg och rask. Tyvärr brukar han inte vara så modig till slut. Jag tycker loppet ser ganska jämnt ut på framsidan men Johan Franzéns Rocky Rauk såg lysande ut senast.

Lopp 5: Reggae Raz är också en sån där som inte är så modig till slut. Vi får köra rakt fram så länge bensinen räcker men det är nog inget för vinnarspelarna.

Lopp 7: 6 Raswill Raz har bökat en del i kvalen men har nu lyckats gjort en start. Han har inte förstått vad det handlar om och tävlar inte riktigt. Jag hoppas att det släpper för honom framöver, säger Tjelvar Andersson och summerar:

          En sån här dag gäller det väl mest att kämpa egentligen. Vill man ha så där riktigt hög utdelning kan man sträcka mig.

190831 Funck med en rad platsbud

Anders Funck är flitigt anlitad under lördagen.

Lopp 1: 7 Hero Band har fått spår lite väl långt ut på vingen. Jag har sett honom en del och det verkar vara en fin häst. Vi får försöka att komma ner i banan. Lyckas vi med det ska vi kunna vara bland dem tre.

Lopp 3: 14 Jaguar Zon har ett tråkigt läge i 3-led. Jag gillar honom men från det här läget känns det chansartat och vi får i första hand rikta in oss på att köra in pengar.

Lopp 4: 9 Autobahn körde jag senast och då blev allt pannkaka. Det är några bra med i loppet men med lite tur kan vi vara i platsstriden.

Lopp 5: 5 Diamond Eyes vill vi bara köra felfritt med och få in lite pengar.

Lopp 7: 4 Lisa Jons har jag tyvärr lite dålig koll på men vi ska göra ett försök att få iväg henne felfritt i första hand.

Lopp 8: 11 Zapson Jons har fått springspår på tillägget och jag hoppas vi kan komma iväg bra. Har sett honom från sidan i loppen och jag hoppas att vi kan vara bland dem tre.

Lopp 9: 2 Chikorita Jons har fått ett bra läge och kan en del. Det är bara att gasa iväg och se vart det bär.

Om vi ska försöka att summera lite. Vilka ska vi strecka?

          Hero Band, Chikorita- och Zapson Jons. Övriga får nog klassas som rysare.

190831 ”Bara kusken emot”

Johan Franzén anlitas flitigt som lånekusk under dagen. Vi passade på att kolla läget med Franzén dagen innan.

Lopp 1: 1 Zee Me var jäkligt fin när vi körde om ledningen i somras. Det är ingen tvekan om att hon i alla fall kan öppna. Vi får följa med och hoppas att vi får ett fint lopp.

Lopp 2: 7 G.K. Joyci har jag inte hört något om. Vi får prova från början och se vad som händer. Känns som ett ganska öppet lopp.

Lopp 3: 10 Rocky Rauk är det nog bara kusken emot. Han spurtade verkligen bra senast och jag skulle bli besviken om vi inte är bland de tre första.

Lopp 4: 7 Immer Fri var Lehrberg nöjd med och han trodde att han kunde öppna hyggligt från läget. Motståndet är inte alltför blodigt så jag tycker att han bör streckas.

Lopp 8: 8 Tvingens King har jag inte kört tidigare men Holmqvists hästar brukar hålla sig framme på Gotland.

Lopp 9: 12 Todays Victory har jag kört en gång tidigare och vi behöver lite tempo på loppet. Jag hoppas att de hittat rätt med balansen. Jag är laddad.

190831 ”Är lite bättre än raden”

Johan Wiman ligger sedvanligt ganska lågt gällande stallets chanser.

Lopp 1: 11 Sundbo Rindi har fått ett knepigt läge och distansen är inte optimal. Kan hon tjäna lite pengar är det bra.

Lopp 2: 11 Playdoh Lixarve är betydligt bättre än raden men har lite svårt att gå felfritt. Felfri är han en platschans.

Lopp 4: 10 Mega Moon är ute över rätt distans men gynnas såklart inte av bakspår. Är lite bättre än raden och ska kunna vara bland de tre med lite tur.

Lopp 6: 5 Minnestads Calais borde ha gått lite framåt med loppen. Ingen toppform råder dock. Jag är nöjd med en peng.

Lopp 9: 8 Edit Lixarve har fått ett knepigt läge. Jag tror mer på Sundbo Kaip från spår 6 i det fallet.

Vilka av dina bör man ha med på kupongen?

  Mega Moon är nog den som kan vinna.

Torbjörn Östergren, 2 bra chanser och ett par outsiders:

3 Ponoko Mitta Goj, V4-1, är nyttig och kommer säkert att få en bra placering igen. Han är inte så jättesnabb från start, annars hade nog ledningen varit ett plus. Det känns som en snäll resa och hoppas på att vara en bit fram även om det kan bli tufft att vinna.

5 Monicker L.L., V4-2, körde jag näst senast och då blev det galopp på upploppet och det var lite mitt fel. Han letar lite efter formen så det blir ett snällt upplägg och hoppas att han har en liten trudelutt kvar till slut.

6 Dagdrömmaren, V4-3, har jag ingen koll på för dagen, men han går ner lite i klass i alla fall.

11 Falcon Scott, V4-4, sköt till bra senast när vi fick lucka och även om det inte blev någon placering så var insatsen bra. Nu har vi spår  över kort distans, dessutom är han lite svårare i voltstart så jag ligger lågt gällande vinstchansen.

4 Velocista G.G., V5-1, har jag kört tidigare och hon kommer att vinna lopp precis närsomhelst och jag tycker att hon har en minst sagt passande uppgift här. Jag testar framåt och det känns helt klart som en bra chans.

2 Tom Tom Club, V5-2, har inte riktigt fungerat i sina två starter, men det finns mer i honom. Nu har jag ändrat upplägg på honom då han inte tål att tränas för hårt. Spår 2 ska inte vara några problem och även här känns det som en lämplig uppgift, om han sköter sig som jag hoppas vill säga..

10 Red Pond Phoenix, V5-4, har jag kört ett par gånger och jag gillar hästen skarpt. När jag körde senast så blev vi lite störda och ändå spurtade han bra till en fjärdeplats. Jag laddar från start och hoppas kunna komma till spets, även om han inte känns beroende av något speciellt upplägg. Han tillsammans med Velocista G.G. känns om mina två bästa chanser idag och det är två bra chanser.

7 Gill Power, V5-5, är ganska så snabb ut och jag kan inte annat än ladda från start. 3 Mistelns Zudersand är rätt snabb ut, övriga tror jag att vi tar oss förbi. Kommer vi till spets utan att det kostar för mycket kan det räcka, men det känns som en av flera som ska räknas.

Emma E Johansson:

2 Bo Kenneth, V4-4, hade lite otur senast och hamnade lite fel på det så formen är nog lite bättre än raden i alla fall. Han är travsäker och startsnabb så en bra position är att vänta denna gång. Om han kommer till spets är det upp till kusken om hon vill köra där eller släppa till en bra rygg, han fungerar med båda varianterna. Kort distans är annars hans grej så även om han står lite hårt inne på pengarna är han nog en av dem som ska räknas. Det blir skor på och jänkarvagn.

10 Red Pond Phoenix, V5-4, som verkligen har toppform. Senast kom han till spets och fick en häst på utsidan som bara tryckte på och från vår sida att se på det, var det lite väl tufft kört. Han höll bra till en tredjeplats och allt verkar väl efter. Spår 6 på tillägg utan springband, med bara några hästar på start och en kusk som kan Visby utan och innantill så blir jag inte förvånad om ekipaget sitter i spets efter första sväng. Han går från alla positioner men det skulle såklart underlätta om vi kommer till ledningen. På förhand känns det som en bra chans!

7 Gill Power, V5-5, har nu två lopp i kroppen efter lite tävlingsfrånvaro och borde ha bra form. Hon har ett spår som jag kan tycka är lite väl långt ut bakom vingen, men då hon är snabb får kusken ladda lite från start ändå. Sen om det blir spets eller om hon trillar ner i en bra position kan hon var långt fram i detta sällskap. Hon gick med norskt senast, nu blir det helstängt och jänkarvagnen får sitta på. Med tanke på utgångsläget och vingelrisken känns det på förhand som ett helt ok platsbud.

Julia Olofsson:

6 Dialog Star, V4-1, har jag kört någon gång tidigare och då gick hon bra. Distansen klarar hon och det känns som hon möter lite enklare motstånd nu än hon gjort på slutet. Hon relativt startsnabb så spåret är helt ok. På förhand känns det nog ändå som att vi får rikta in oss på en plats då jag tycker att hon verkar leta lite efter formen.

4 Youngblood, V4-3, är lite upp och ner och inte alltid rätt att räkna på. Han var helt ok senast och hoppas att han kanske kan vara ännu bättre idag. Han gillar att springa på där framme och inte behöva springa förbi någon och då han är väldigt snabb iväg så är taktiken given, vi laddar mot spets och kör där så länge lampan lyser, har han sin dag kan det absolut lysa hela vägen in i mål.

2 Bo Kenneth, V4-4, har jag ej koll på, men ska bli intressant att få köra från ett bra spår.

10 Just Wish Boko, V5-3, som ska göra debut nu och jag tycker att det rör sig om en fin häst som säkert kan göra sig gällande direkt trots bakspåret, men då han är lite opolerad än och man inte riktigt vet om han ska sköta sig till 100% så är prio ett att vi vill se att han sköter sig och får en behaglig upplevelse i sin första start och lära sig vad det går ut på.

11 Young Billion, V5-5, ska bli intressant att få köra idag och vi är fult nöjda med hur han sköter jobben. Han ska helst ha full körning hela vägen, för han håller alltid sin fart och då det är kort distans kanske att det kan bli full fart på tillställningen? Han har ett spår 11 nu så blir det uppullat hinner vi nog inte fram, men som sagt, full fart på det hela kan han duga trots ett bakspår över kort distans.

Martin Malmqvist uttalar sig om Stall Mårten Olsson:

5 Monicker L.L., V4-2, som letar efter formen, jag tror inte att det är något för vinnarspelarna idag och kusken får köra snällt och hoppas på en så bra placering som det går. Inga ändringar aktuella.

4 Velocista G.G., V5-1, körde jag i ett jobb häromdagen och hon kändes pigg och fin på alla vis, hon kändes klart formstark. Hon är ganska så snabb iväg och travsäker och inte direkt oöm för positioner. Att hon inte vunnit lopp ännu ser jag mer som en tillfällighet än att hon är oärlig. Han kan säkert en 16-tid och det känns om ett lämpligt motstånd nu och jag tycker att hon är ett tidigt streck.

1 Escape Girl G.G., V5-4, bråkade lite senast och gick faktiskt omkull så vi fick såklart stryka henne då. Hon är väldigt vass ibland så inte lätt att räkna på. Hon skulle nog kunna var med på en plats på det fina läget,  om hon fungerar, med det är just det, hon måste lägga fokus och krutet på rätt saker. Per Uddin är en lugn och sansad kusk och det är ett plus.