191001 Streckvärd duo från Ternström

Hemmaamatören Mats Ternström startar en duo under lunchtävlingar. Lopp 4: 1 One Relation har inte startat på ett tag och behöver kanske loppet. Står bra till i övrigt och känns bra. Det är lite knepigt om Eva ska försvara ledningen eller inte men i den positionen är hon bra.

Lopp 5: 5 Perfect Relation känns jättebra och är mycket bättre än raden. Han har växt mentalt på slutet och kan vi bara ha lite tur är jag inte så rädd för motståndet.

Ska man strecka båda?

  Det hade jag gjort om jag varit spelare.

 

191001 ”Vi provar norskt den här gången”

Johan Wiman startar som vanligt flertalet när det tävlas på hemmaplan.

Lopp 1: 7 Sundbo Kaip var skaplig senast men är inget för vinnarspelarna. Vi får vara glada för en skaplig peng.

Lopp 2: 11 Farfar Lixarve känns faktiskt ganska skaplig och jag tror inte så många i loppet gillar distansen. Kanske kan vara med där framme om det stämmer.

Lopp 3: 6 Mega Star var jättebra senast och känns bra efter det- Jag tycker att han borde ha rätt bra vinstchans här.

Lopp 5: 4 Ingoldicated var riktigt bra vid segern men sämre senast. Hon är lite ojämn i prestationerna och vi får smyga med.

Lopp 7: 10 Takakkaw Goj har fått ett skitläge men var bra senast. Det behöver lösa sig lite men jag tycker att hon ska streckas.

Lopp 8: 3 Esther Lixarve skötte sig i volten och var riktigt bra senast. Vi provar med norskt huvudlag den här gången. Platschans.

Lopp 9: 5 King Jordan tyckte jag var hygglig senast. För honom handlar det mest om att gå felfritt. Gör han det är han nog med där framme.

Om vi ska summera lite?

  Mega Star är min bästa chans. Streckvärda utöver är Esther, Farfar och Takakkaw.

Fanny Carlsson:

4 Breezer Crown (V4-4) var jättebra vid segern för tre starter sen, men inte riktigt att känna igen efter det. Han har varit superfin i senaste jobben, men jag är ändå lite osäker på var jag har honom då han inte riktigt presterat de i de två senaste starterna. Anders kör hästen igen och han känner hästen väl så det kan vara en fördel, sen blir det troligen barfota fram denna gång vilket är första gången i min regi.

 

Henrik Hoffman, som leder championligan och har ett par bra chanser idag igen:

1 Joker Band (V4-1) har svårt att sköta sig och även om det finns lite fart inombords så är det prioritet på att hon ska gå felfritt och sköta sig och jag tror inte att hon är med i segerstriden.

4 Algiz Zafir (V4-1) var bra ifjol men har varit ifrån för skada och gör nu årsdebut. Han är inte vässad i några snabbare farter utan han får starta start igång och kommer att behöva ett par lopp i kroppen och han är inte något för vinnarspelarna denna gång.

2 Jimmy’s Boy (V4-2) är inte lätt och det syns också i raden. Han har nu fått ett bra spår för att kunna komma iväg felfritt, då det bara är två hästar på start. Även om han skulle sköta sig tror jag att det blir tufft att hålla undan för hästarna som står 20 meter bakom då det är ett par som känns lite för bra så vi ligger lågt i segersnacket här.

4 Pink Diamond (V4-2) har varit jättebra sen hon kom till oss och hon var helt ok senast som trea. Även om det var några bra hästar före så var hon inte riktigt så bra som jag hade trott, med det är nog så att hon är bättre bakifrån så läget nu passar perfekt. Claes känner hästen och är nog inne på samma linje. Det är lite enklare emot denna gång och hon ska absolut ses med chans.

11 Lady Youline (V4-3) kämpade på bra senast mot riktigt bra hästar och det är enklare emot idag. Det är en jättefin häst det här som tål offensivt upplägg om det skulle behövas och visst räknar jag med att hon är med i segerstriden, men det får inte vara för mycket otur med i bilden och det kan det ju bli från spår 11 på Visby.

3 Blue Star Cantab (V4-4) var ute i ett breddlopp senast men ändå måste jag säga att han verkligen var tapper och vann trots ett tufft upplägg. Det går inte att köra i dödens igen och det ät tuffare hästar emot denna gång så han kommer att behöva lite hjälp på vägen nu. Han är ganska så kvick ut så en bra position ska han få och en plats är väl rimligast att tro på och stämmer det maximalt så kan det räcka hela vägen.

9 Barracuda Bac (V4-4) var bra senast men ändå inte helt som bäst och är behandlad av veterinär efter det. Han känns fin i jobben och har tidigare gått bra efter lite uppehåll, dessutom känner Petter hästen bra så kusken har jag fullt förtroende för. Det är ett rimligt platsbud och med lite klaff så kan det räcka hela vägen, men som sagt, rimligast en plats.

11 Irina K. (V4-4) laddades mot spets senast flera gånger då det blev ett par omstarter och hon är en sån som bara rusar från start så att hon höll till en andraplats, dessutom bakom en bra vinnare, är fullt okej. Då hon är en startrusare så är hon missgynnad av bakspåret, dessutom är hon bäst över korta häcken och jag tror inte att hon har den där riktiga toppformen, så jag ligger lite lågt angående vinstchansen.

1 Just Wish Boko (V5-1) är egentligen en strulputte men senast skötte han sig bra och han gick ett riktigt bra sistavarv. Det var långt fram med varvet kvar, men han kom ikapp snabbt och vann sen enkelt med krafter kvar. Jag hoppas att han lärt sig nu och mognat och jag är lite inne på att han kan hålla upp ledningen och är han lika bra som senast, ja kanske lite bättre också med loppet i kroppen, då kan han vara farlig och svår att hinna på. Det känns som att han är lite bortglömd i tipsen.

9 Dikt Drew (V5-1) är jämn och bra varje gång men hon var faktiskt lite nedsatt av en förkylning senast även om hon var helt ok som trea. Hon kommer att göra ett bra lopp igen men jag tror att hon får svårt att plocka 40 meter på min andra häst, 1 Just Wish Boko, om den sköter sig.

2 Caddie No More (V5-4) gjorde ett sina bästa lopp senast, ja kanske det bästa någonsin och kämpade tappert från dödens. Önas Nelly hade smugit med i rygg och man trodde att den bara skulle blåsa förbi, men Caddie kämpade som sagt tappert och det blev hårt i mål. Allt känns bra i jobben men jag tror inte att hon kan stå emot Rossa Regina hur som helst.

7 Young Billion (V5-4) har ryckt upp sig på sistone och känns på gång helt klart. Han är dock lite svår i voltstart och normalt så borde det då vara ett plus att vara själv på springspår, men jag tror inte det i detta fall, då han helst vill ha en häst bredvid sig och ledhjälp får man ju inte ha från springspår.

8 Rossa Regina (V5-4) var jättebra senast och hon är helt enkelt så bra. Trots dubbla tillägg tycker jag att hon står bra till nu och det är helt klart min bästa chans idag.

14 Youngblood (V5-5) gillar att vara med i den främre träffen, helst i ledningen så spår 12 på tillägg känns inte direkt bra och vi ligger lågt.

 

Claes Sjöström, regerande kuskchampion och ser ut att gå mot kuskchampionatet i år igen och kör i samtliga lopp:

8 Sara Hall (V4-1) galopperade senast från start och jag trodde att jag var diskad och körde bara runt efter. Som det kändes så hade jag nog kunnat runda samtliga ändå och vunnit loppet. Så formen är bra och hon kommer att vinna lopp när som helst. Hon ska räknas idag, men jag tror att det blir svårt att slå 11 Maverick Dream om den är som den ska och det inte häxar för denne.

4 Pink Diamond (V4-2) gjorde ett bra lopp senast och det blev kanske inte riktigt hennes melodi när hon gick i spets och fick en tryckare mitt i loppet. Det var nog bra att jag släppte spetsen så hon inte ledsnade och de två som var före är inge dåliga hästar. Hon är nog en sån häst som inte är gynnad av att det blir överpace utan bättre när det blir speedkört 7-800 meter och därför tycker jag att distansen nu passar bra. Hon känns bättre bakifrån och visst tycker jag att hon ska räknas om det inte blir missflyt på vägen.

11 Lady Youline (V4-3) ska normal ha en bra chans här. Hon är oöm och kan köras i stort sett hur som helst så taktiken får bli vartefter hur loppet blir kört och det är en fin häst som ska räknas.

11 Irina K. (V4-4) är en fin travare men har ett lite för dåligt läge för att passa henne och dessutom är hon bättre över kort distans så jag kör snällt och hoppas kunna vara 3-4a någonstans.

6 Il Capitano (V5-1) gjorde det helt ok senast och han går ner i klass nu. Han är allround för positioner, känns fin i jobben och visst ska han räknas.

5 Ancora (V5-2) gör debut nu och är lite oprövad. Hon har inte gått något snabbare än kvalet och det är lite svårt att säga hur bra hon är direkt. Spår 5 känns ju inte optimalt så det blir en safetystart och felfri avgång som prio ett, sen får vi ta det därifrån.

1 Saphir C.D. (V5-3) blev nog lite sur senast och kan bättre än så. Nu är det bra förutsättningar med rätt distans och spår och jag tror att hon skulle gynnas om vi kommer till spets. Min plan A är att leda loppet från start till mål, men jag har inte jättekoll på hur snabba de utvändiga hästarna är.

8 Rossa Regina (V5-4) har gjort ett par riktigt rejäla insatser och gjorde det även senast. Jag tycker att hon står bra till och det måste vara en bra chans igen.

12 Sundbo Rindi (V5-5) har jag ej koll på alls i talande stund.

191001 ”Stallformen känns sådär”

Tjelvar Andersson låter inte speciellt uppåt kring trion som ska försvara stallets färger.

Lopp 2: 13 Randover Raz har fått bakspår på tillägg. Med tanke på sommarens prestationer ser jag inte framför mig att han sveper fältet precis.

Lopp 6: 4 Raswill Raz har faktiskt skött sig bra varje gång men har en dålig kurvteknik. Man får bära honom där. Med den tekniken blir det svårt att vinna och vi får sikta på pengar.

Lopp 9: 2 Reggae Raz tyckte att det var roligt att springa i spets senast. Har ingen riktig speed till slut och risken är att hon blir nerspeedad. Vi får hoppas på en slant och stallformen känns sådär, summerar Tjelvar Andersson.